Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 19. 14:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rómában mutatkozhat be városunk

Rómában mutatkozhat be városunk

Pápára látogatott Halász János, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke annak érdekében, hogy egyeztessen Pápa római bemutatkozásáról.

A tanácskozást követően Halász János elmondta, a Városok, Falvak Szövetsége rendszeresen bemutatja a magyar népművészetet, gasztronómiát szerte a világban, a Balassi Intézettel együttműködve. Az elnök hozzátette, Rómában nagyon aktív a magyar intézet, rendszeresen szervez programokat, melyeken már több magyar város is bemutatkozhatott. A következő, október végi alkalmon Pápa lesz a rendezvény vendége, amelyen városunk értékeit, hagyományait mutatják majd be. Halász János azt mondta, a programnak turisztikai vonzereje is van, főleg olyan város esetében, mint Pápa, amely bővelkedik a turisták számára izgalmas látnivalókban.

Áldozó Tamás polgármester kifejtette, a város delegációjának volt lehetősége más magyarországi városok bemutatkozását megtekinteni, így pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen kialakult rendben és keretben történnek ezek a bemutatkozások. – A magyar kultúrának és gasztronómiának az együttesét kell tudni felvonultatni. Mi gulyás levessel és rétessel készülünk az alkalomra, illetve zenével és tánccal, egy cigányzenekar és táncospár segítéségével. Ezen kívül a város addigra elkészülő imázsfilmjét, valamint az Esterházy-kastély vörös szalonját fogjuk bemutatni az alkalmon. Azt gondoljuk, hogy ez a csomag olyan benyomást hagyhat az ott megjelentekben, ami nyomot hagy bennük – mondta el a városvezető hozzátéve, prospektusok formájában részletesebben is tájékoztatják majd az érdeklődőket a város nevezetességeiről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.