Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Június 15. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Óriási, 10 ezer fős létszámleépítésre készül a Nokia

Óriási, 10 ezer fős létszámleépítésre készül a Nokia

Jelentős változtatásokat jelentett be a Nokia, a 10 ezer főt érintő létszámleépítésen túl a vezetőségi tagok terén is lesznek mozgások, ezen kívül pedig kicsit több, mint egy év alatt harmadszor is csökkentették a profitra vonatkozó kilátásokat.

A finn mobilgyártó évek óta hanyatlik, nem újdonság, hogy a piaci versenyben jelenleg az Apple és a Google is megelőzi őt. A Nokia a Microsofttal kötött szerződéstől, ezáltal pedig a Windows Phone 7 operációs rendszerrel piacra dobott készülékeitől várja a fordulatot, a mai adatok alapján azonban erre még várni kell - írják a Quaestor elemzői.

A vállalat 10 ezer dolgozójától válik meg, ezt a következő év végéig kívánják végrehajtani. Ez is része a Nokia költségcsökkentő programjának, 2013-ra 1,6 milliárd eurós kiadáscsökkentést terveznek. Ezen kívül gyárakat zárnak be Finnországban, Németországban és Kanadában is, valamint három vezető is távozik jelenlegi pozíciójából.Az előző hónapban a Fitch és a Standard & Poor’s is bóvliba vágta a Nokiát, a Moody’s-nál még csak közel került ehhez a finn cég.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.