Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Október 06. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Retroncsok - a szocializmus autói Kiskőrösön

Retroncsok - a szocializmus autói Kiskőrösön

Négy héttel prolongálva! Akik eddig kihagyták, november 3-ig azok is megnézhetik Kiskőrösön a szocializmus korszakának autóit bemutató „Retroncsok” kiállítást.

A ’70-es években az igazán sikeres filmeket a mozik a tervezettnél tovább tartották műsorukon, erre a kirakatokon a PROLONGÁLVA! felirat hívta fel a kulturált szórakozásra vágyó szocialista dolgozók figyelmét. Most pontosan ez történt a korszak autóit bemutató Retroncsok kiállítással is Kiskőrösön, a Közúti Szakgyűjteményben. Az eredetileg egy hónaposra tervezett időszaki kiállítást a szokatlanul nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal, november 3-ig tartják nyitva.

A kiállításon eredeti állapotukban látható csaknem harminc darab, a ’70-es és a ’80-as években Magyarországon árusított „szocialista” autó, de egy korabeli parkolónál mégis sokkal több látványosság várja az érdeklődőket. Persze, a korszak tanúi újra kielemezhetik a Skoda vagy Wartburg, Trabant vagy Kispolski, Nagypolski vagy Ezeröcsi dilemmákat, de szó szerint színt visz a szocializmus hétköznapjainak a szürkeségébe a rózsaszínre festett és kabriósított Wartburg, a hippi hangulatúra festett Barkas, vagy a fűvel beborított Moszkvics-Izs kisteherautó. Egy valódi balatoni kempingben érezhetjük magunkat a Szkif-M sátras utánfutó körül a korabeli sátorozó felszerelésekkel berendezett diorámánál, egy zöldséges Zsiguliból tényleg almát kínálnak, a Trabanton pedig stílszerűen hengerfejet javítanak… Ráadásként a hangulatot fokozandó az autókon kívül a korszak jellemző használati tárgyait is bemutatják egy korabeli bútorokkal berendezett lakószobában - írja ajánlójában az autopresscenter.hu.

A 'RETRONCSOK' - AVAGY AUTÓSÉLET A 70-ES, 80-AS ÉVEKBEN című időszaki kiállítás 2011. november 3-ig látogatható a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjteményben, a Dózsa György u. 38-ban, az 53-es főút 27-es kilométerkövénél.

Elérhetőség: www.muzeum.kozut.hu.
OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.