Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 29. 08:45, kedd | Bulvár
Forrás: infovárosok

Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a férfiak országos bajnoksága

Részvételi rekordot és országos csúcsokat hozott a férfiak országos bajnoksága

A hétvégén az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezték meg a férfi RAW Erőemelő Magyar Bajnokság és Csapatbajnokságot, amelyen minden eddiginél több versenyző vett részt.

„Ennek a kétnapos bajnokságnak az az érdekessége, hogy Magyarországon először egyszerre kettő platformon versenyezhettek az erőemelők – árulta el Boda Gábor, a Prémium Média & Sport Management ügyvezetője. – Számunkra is nagy kihívás volt ennek a megszervezése, úgy néz ki, hogy sikeres, mindenkinek tetszik. Reméljük, hogy lesz majd még folytatása. Ez az idő szempontjából nagyon praktikus, így is két napos a rendezvény, ha ez nem lenne, akkor biztosan az éjszakába nyúlt volna a program” – folytatta a szervező. Hozzátette: ezen a rendezvényen mutatták be az erőemelő szövetség új dizájnját, amely elnyerte mindenki tetszését.

„Nagyságrendileg 150 sportoló érkezett a versenyre, ami rekord, korábban sosem volt ekkora részvétel” – jelentette ki Prémium Média érdeklődésére Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) elnöke. – Mindenki meg van elégedve a versennyel. A szövetség történetében először rendeztünk versenyt két platformon, szerencsére minden gördülékenyen ment. Meg tudtuk úgy oldani a hangosítást is, hogy ne hallatszódjon át a másik helyszínre. Megdőlt a nevezési rekord, számos országos csúcs is, virágzik a sportág” – folytatta az elnök. Hozzátette: a koronavírus-járvány miatt több mint egy éve nem tudtak versenyt rendezni a férfiaknak, már mindenki nagyon várta ez az lehetőséget. „Elég sok újonc volt a mezőnyben, ők is mind jól felkészülve érkeztek ide, ez az edzők munkáját dicséri. Nagyon sok versenyző okozott számomra pozitív meglepetést” – zárta szavait.

„A két nap során két tucatnyi rekord dőlt meg” – árulta el Kromek András, a MERSZ elnökségi tagja. – Olyan népes volt a mezőny férfi 93 és 105 kg-os kategóriában, mint sokszor egy komplett magyar országos bajnokság. Közel 40 nevező volt ezekben a számokban. Minden tekintetben szintet léptünk. Természetesen kezdetben voltak hibák, ma már viszont minden flottul ment. A Prémium Média & Sport Management nagyban hozzájárult a rendezvény sikeréhez. Olyan sportikonok jöttek el a rendezvényre, mint Mészáros László világbajnok fekvenyomó vagy Árvai István világbajnok erőemelő sporttárs. Mindketten pozitívan nyilatkoztak a rendezvényről, amely a visszajelzések alapján nemzetközi viszonylatban is helytállna.”

Kromek András szót ejtett a soron következő eseményekről is, amelyeket ugyancsak a Prémiummal valósítanak meg. „A következő rendezvényünk egy kupaverseny lesz Nagykállón, aztán Siófokon tartunk egy rendezvény. Rá néhány hétre lesz Sárbogárdon egy férfi-női fekvenyomó bajnokság, majd Baján tartunk egy másodosztályú erőemelő versenyt, amely egy újabb állomása a sportág népszerűsítésének.”

A RAW Erőemelő Magyar Bajnokság dobogósai

Open kategória:
-66 kg: 1. Somodi Vince, 2. Takács László, 3. Békési Norbert
-74 kg: 1. Pásztor Tamás, 2. Póta László, 3. Posta Krisztián
-83 kg: 1. Zavesicki Richárd, 2. Zmák Szilárd, 3. Heves Balázs
-93 kg: 1. Horváth Péter, 2. P. Nagy Bálint, 3. Susa Dávid
-105 kg: később
-120 kg: később
120+ kg: később

Ifjúsági kategória:
-74 kg: 1. Nagy Zoltán, 2. Szabó Balázs, 3. Kacsó Kristóf
-83 kg: 1. Olej Roland
-93 kg: 1. Susa Olivér, 2. Füzesi Marcell, 3. Váradi Márk
-105 kg: később
-120 kg: később
120+ kg: később

Junior kategória:
-59 kg: 1. Dékány Márk
-74 kg: 1. Posta Krisztián, 2. Póta László, 3. Dömötör Attila
-83 kg: 1. Kremzner Gábor, 2. Lapat Balázs, 3. Csinos Márk
-93 kg: 1. Susa Olivér, 2. Baffia Dániel, 3. Epinger Ákos
-105 kg: később
-120 kg: később
120+ kg: később

Masters kategória:
-74 kg: 1. Solymosi Péter, 2. Béres Zsolt
-83 kg: 1. Juhász Attila
-93 kg: 1. Budai Balázs
-105 kg: később
-120 kg: később
120+ kg: később

Címkék: erőemelő, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.