Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. Szeptember 16. 08:12, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

Részönkormányzatok kialakítására tesz javaslatot a pápai hegyekben Áldozó Tamás programja

A kilencedik pont a városhoz csatolt településrészek, továbbá a külterületek jövőjét taglalja.

A városhoz csatolt települések (Tapolcafő, Kéttornyúlak és Borsosgyőr) esetében fontos a helyi közösségek önállóságának az erősítése, a részönkormányzatok jövőbeni működése. Az egyes településrészeknek legalább akkora esélyt kell biztosítani az építkezéshez, mintha önálló falvak lennének - írja a programpont ismertetésekor Áldozó Tamás.

A továbblépés súlypontjai a településközpontok rendezése, a korszerű intézményi háttér megteremtése (tapolcafői óvoda és a kultúrházak rekonstrukciója, új orvosi rendelők kialakítása), a járdák felújításának befejezése, a településekre érkező forgalom lassítása. Kiemelten fontos szempont, hogy a város képviselőtestülete a kialakult szokás alapján döntéseinél vegye figyelembe a részönkormányzatok álláspontját.

Az Öreghegy, Kishegy és a Törzsökhegy esetén ugyancsak egy részönkormányzat kialakítására teszünk javaslatot. A hegyekből befolyt lakossági adókat (kommunális, építmény- és telekadó) elkülönítjük és a részönkormányzat saját hatókörében javaslatot tehet minden évben a források felhasználására.

A beavatkozások eredményeként a városhoz csatolt községek a jövőben is képesek lesznek minden olyan szolgáltatás biztosítására, amit a hasonló lakosságszámú önálló önkormányzattal rendelkező települések biztosítanak a lakóiknak - áll az Esterházy2035 program kilencedik pontjában.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 12. 15:13, csütörtök | Helyi

Egészen parádés a SAC tetrisz fotója

Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability - SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren készített fotójával csatlakozott a tetrisz kihíváshoz.

2019. December 12. 11:53, csütörtök | Helyi

Csőtörés – Egészen a víztoronyig kicserélik a problémás csövet a Vásár utcában

Három év alatt háromszor tört el ugyanaz a főnyomócső a Vásár utcában, a Vízmű úgy döntött, hogy a Török Bálint utcai körforgalomtól egészen a víztoronyig kicserélik a csövet.

2019. December 11. 22:05, szerda | Helyi

Csőtörés miatt hömpölygött a víz a Vásár utcán

Olvasónk videóján jól látható, hogy jelentős mennyiségű víz ömlött ki. A város több pontjáról jelezték olvasóink, hogy lecsökkent náluk a víznyomás.

2019. December 11. 21:20, szerda | Helyi

Újabb vidám Zanzafix történetek a gyermekeknek!

Új mesekönyvéről kérdeztük Iványi Balázst,mely Zanzafix születésnapja címmel jelent meg december elején a pápai könyvesboltokban.