Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2017. Augusztus 07. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Rengetegen strandoltak a hőségben

Rengetegen strandoltak a hőségben

Rég nem látott számú vendége volt a héten a Várkertfürdőnek.

Hétfőtől (vasárnap kivételével) minden nap meghaladta a vendéglétszám a 2000 főt: csütörtökön például 2306, pénteken pedig 2324 fürdőző volt a létesítményben – ez a hétköznapok vonatkozásában rekordnak számít. Szombaton közel 3200-an választották a pápai strandot pihenésük helyszínéül, ami szintén a pápai strand népszerűségét igazolja. De nem csak ez a nagy kánikulát hozó hét volt ilyen eredményes, a létesítmény első félévi eredményei is jobbak a múlt évinél – tudta meg a pápa-ma.hu Nagy Zsolttól.

A vezérigazgató emlékeztetett, a kormány a múlt évben kiváltotta a gazdasági társaság beruházási és egyéb hiteleit, így az idei esztendőben már nem terheli törlesztés a céget, ami jó likviditási helyzetet biztosít és nagyobb mozgásteret enged a fürdőnek, az elmúlt évekénél. A létesítmény bevételeinek egy részéből fejlesztésre is fordíthatott: az év elején új wellnessközpontot alakítottak ki a termálfürdő emeletén, nyárra pedig a strandon végeztek kisebb beruházásokat. Így például automatizálták az Adrenalin csúszdatorony indítókapuit és új játékot telepítettek a Kistappancs és Nagytappancs medencébe.
-Az idei nyár eddig felülmúlta az elmúlt néhány év minden adatát. Június és július hónapban nagyon sok vendég kereste fel a fürdőnket. Míg egy évvel ezelőtt júniusban 24 ezer látogatónk volt, addig az idén meghaladtuk a 30 ezret. A júliusi hónapnak még nincsenek meg a végleges számai, de az már látszik, hogy a tavalyihoz képest ebben a hónapban is 5-6 ezer vendéggel többet fogadtunk – osztotta meg az eredményeket a hírportálnak Nagy Zsolt.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet ennek a jelentős létszámkülönbségnek az oka, elmondta, elvitathatatlan, hogy a forró nyár nagyon sok vendéget csalogat a fürdőbe, de nem csak emiatt mutatkozik a vendéglétszámban ilyen többlet.
-Nagy erőforrásokat fordítottunk a marketing tevékenységre, olyan területeket is elértünk itt a Dunántúlon, ahol korábban kevesebbet népszerűsítettük a fürdőt. Győr és környéke mindig is kiemelt küldőterület volt, onnan most is nagyon sok vendég érkezik hozzánk, de az idén Székesfehérvárt és környékét, valamint Mosonmagyaróvárt is kiemelt területként kezeltük, és a vendégregisztráció azt mutatja, hogy eredményesek voltunk.
A Várkertfürdő évek óta vizsgálja, honnan érkeznek hozzá a vendégek, a havonta készített irányítószámjegyzéket térképre vetítve pedig jól látszik, hogy a Balatontól északra, szinte nincs olyan település, ahonnan ne lenne látogatója a létesítménynek.

Nagy Zsolt arról is szólt, a forró napokra külön készül a létesítmény, hogy a vendégek zavartalanul és biztonságban tölthessék szabadidejüket, így több úszómester van szolgálatban, egészségügyi szakembert is foglalkoztatnak, a kiszolgáló egységekben teljes kapacitással dolgoznak és akár hat belépési pontot is biztosítanak a látogatók számára.

A fürdőzés mellett programok is várják a látogatókat a Várkertfürdőben, múlt pénteken tartották meg a Strandok éjszakája elnevezésű rendezvényt, tegnap a Csobbanj Európával programnak adtak helyet, augusztus 13-án, vasárnap pedig a fürdő 14. születésnapját ünneplik egész napos strandpartival. A jövő vasárnapi rendezvényen délelőtt játékos családi vetélkedő keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a fürdő szolgáltatásaival, kora délután zenés gyermekműsor várja a kicsiket, 14 órától habpartit tartanak, és 16 órakor kezdődik - a minden évben nagyon népszerű - Strandszépe választás. A szülinapi parti vendége lesz Magyarország egyik legnépszerűbb partizenekara, a Vegas Showband, a legjobb hazai és külföldi slágereket felvonultató zenekar 17 órától buzdítja táncra a vendégeket. Mint megtudtuk, az idei szülinapi rendezvényről sem hiányzik majd a nyereménysorsolás, melyre sok ajándékkal készül a létesítmény.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 07:23, hétfő | Helyi

El akarta rejteni a drogot a rendőrök elől a pápai férfi

A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

2020. Január 19. 16:50, vasárnap | Helyi

Újabb baleset a 83-ason

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó a 83-as főút Győrszemere és Nagyszentpál közötti szakaszán

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.