Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Július 14. 10:50, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Reneszánsz és barokk hét Győrött

Reneszánsz és barokk hét Győrött

Régizenei koncertekkel, ének- és hangszeres kurzusokkal Reneszánsz és barokk hét kezdődik vasárnap Győrött.

A nyitókoncerten az Excanto együttes barokk muzsikát szólaltat meg Kállay Gábor művészeti vezetésével a Győr közeli Vámosszabadi Mindenszentek templomában. Két nappal később a Tercina együttes 16-18. századi szerzők műveivel vendégszerepel a győri Xántus János Múzeum dísztermében. Majd a Musica Profana együttes a Kájoni Kódex elnevezésű 17. századi zenei gyűjteményből ad elő Szabó Zsolt művészeti vezető irányításával július 18-án Győr-Bácsán, a Nagyboldogasszony templomban.
A régizenei találkozóra az idén már negyedik alkalommal kerül sor programján ének-, és hangszeres kurzusokkal – mondta Dömötör Éva, a Petőfi Sándor Művelődési Ház programszervezője az MTI-nek.
A barokk ének, a furulya, a hegedű, a lant, a cselló, a viola da gamba, a csembaló és a fortepiano kurzuson a régizenei előadásmódokkal és a kamaramuzsikálással foglalkoznak a résztvevők. A műhelymunka során szó lesz egyebek között barokk ének-, és hegedűjáték sajátos díszítéstechnikájáról és a gamba-játék technikai problémáiról. Emellett lanttabulatúra- és fakszimile olvasási gyakorlatokat is tartanak. A foglalkozások a hivatásos muzsikusok mellett a zenét kedvtelésből művelőknek is lehetőséget adnak régizenei tudásuk elmélyítésére.
A reneszánsz és barokk hét programját kurzusvezetők koncertjei és növendékhangversenyek, szakmai előadások és "zenésztornák" színesítik.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.