Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 04. 13:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Rendőrségi programok a tanév első napján

Rendőrségi programok a tanév első napján

A pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában tartottak prevenciós délelőttöt a rendőrök 2017. szeptember 1-jén.

„Az Iskola rendőre” program keretében, a 2017/18-as iskolai tanév első napján a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába látogattak a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai. Az intézmény alsó tagozatos diákjai az udvaron felállított rendőrségi sátorban közlekedési témájú kirakókkal, memóriakártyával, mágnes táblával, színezőkkel játszhattak, valamint beülhettek a rendőrautóba és kipróbálhatták a csapatszolgálati pajzsot is.

A rendezvényen részt vett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt megelőzési főelőadója is, aki a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács mobil bűnmegelőzési centrumját hozta el az intézménybe, valamint regisztrálta az érdeklődő diákok és pedagógusok kerékpárjait a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben.

Az első tanítási napon az iskola rendőre – Kovács Péter r. főtörzsőrmester körzeti megbízott – is meglátogatta az iskolát. Az egyenruhás valamennyi elsősnek átadta azt a foglalkoztató füzetet, amelynek segítségével játszva ismerhetik meg a gyermekek az alapvető közlekedési szabályokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.