Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 02. 09:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Rendőrök a bakonyjákói falunapon

Rendőrök a bakonyjákói falunapon

A rendőrség játékos feladványokkal és a „Házhoz megyünk” programmal vett részt a bakonyjákói falunapon.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa közbiztonsági programokkal várta 2016. július 30-án délelőtt az érdeklődőket Bakonyjákó község falunapján. A rendőrségi standot látogató fiatalok felpróbálhattak néhány csapatszolgálati eszközt és beülhettek a rendőrautóba is, valamint közlekedési témájú kirakók segítségével ismerkedhettek meg a táblák jelentésével. Az iskoláskorúak egy biztonsági témájú totót is kitölthettek, amiből megtudhatták, hogyan vigyázhatnak értékeikre otthonukban, az iskolában és a közterületeken. A felnőttek teszt segítségével frissíthették fel közlekedési ismereteiket, valamint arról adhattak számot, hogy mennyire figyelnek oda vagyontárgyaik biztonságára a strandolás alkalmával. A délelőtt folyamán az érdeklődők felvilágosítást kaptak a Pápai Rendőrkapitányságon újonnan indult, „Házhoz megyünk” elnevezésű országos programról, amelynek célja a lakásbetörések, a besurranások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzése. Az érdeklődök a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült kiadványt is kézhez kapták, amely az otthonok vagyonvédelméhez nyújt hasznos információkat.

A programban részt vevő felnőttek és gyermekek között a falunap délutánján egy-egy közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot sorsoltak ki a szervezők. Az ajándékokat a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.