Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2016. Augusztus 02. 09:20, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Rendőrök a bakonyjákói falunapon

Rendőrök a bakonyjákói falunapon

A rendőrség játékos feladványokkal és a „Házhoz megyünk” programmal vett részt a bakonyjákói falunapon.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársa közbiztonsági programokkal várta 2016. július 30-án délelőtt az érdeklődőket Bakonyjákó község falunapján. A rendőrségi standot látogató fiatalok felpróbálhattak néhány csapatszolgálati eszközt és beülhettek a rendőrautóba is, valamint közlekedési témájú kirakók segítségével ismerkedhettek meg a táblák jelentésével. Az iskoláskorúak egy biztonsági témájú totót is kitölthettek, amiből megtudhatták, hogyan vigyázhatnak értékeikre otthonukban, az iskolában és a közterületeken. A felnőttek teszt segítségével frissíthették fel közlekedési ismereteiket, valamint arról adhattak számot, hogy mennyire figyelnek oda vagyontárgyaik biztonságára a strandolás alkalmával. A délelőtt folyamán az érdeklődők felvilágosítást kaptak a Pápai Rendőrkapitányságon újonnan indult, „Házhoz megyünk” elnevezésű országos programról, amelynek célja a lakásbetörések, a besurranások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzése. Az érdeklődök a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült kiadványt is kézhez kapták, amely az otthonok vagyonvédelméhez nyújt hasznos információkat.

A programban részt vevő felnőttek és gyermekek között a falunap délutánján egy-egy közlekedésbiztonsági ajándékcsomagot sorsoltak ki a szervezők. Az ajándékokat a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság biztosította.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 16:28, kedd | Helyi

Két házba is betört a pápateszéri férfi

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai egy órán belül elfogták a pápateszéri betörőt, akinél több lopott tárgyat is megtaláltak.

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

2022. November 28. 10:29, hétfő | Helyi

Fókuszban a nők elleni erőszak megelőzése

A párkapcsolati és a családon belüli erőszakról kaptak tájékoztatást a pápai diákok.

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.