Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 05. 20:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rendőrnek adták ki magukat, kattant rajtuk a bilincs - Videó

Rendőrnek adták ki magukat, kattant rajtuk a bilincs - Videó

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat együttműködésével azonosították a Győr-Moson-Sopron vármegyei elkövetőket.

Egy pápai lakos 2023. december 19-én tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy a néhány nappal korábban az interneten használt gépkocsit keresett. Talált egy számára kedvező ajánlatot, így felvette a kapcsolatot a járművet hirdető személlyel. Az állítólagos eladó - a bizalom elnyerése érdekében - rendőrnek adta ki magát, ezzel is erősítve az érdeklődő bizalmát. A sikeres alkut követően a sértett előleg gyanánt 100 ezer forintot utalt a hirdető által megadott számlaszámra. A jóhiszemű vásárló viszont a járművet már nem tudta átvenni, ugyanis a hirdető elérhetetlenné vált - írja a Veszprém vármegyei rendőrségi közösségi oldala.

2023. december 30-án egy újabb sértett a fenti módszerrel elkövetett csalás miatt tett bejelentést e-mailben a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz.
A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói a Nemzeti Védelmi Szolgálat közreműködésével azonosították a feltételezett elkövetőket, majd 2024. január 04-én az esti órákban elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható szili lakosokat.

A rendőrök mindkét tettest előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vételük mellett a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik ellenük eljárás. A nyomozás során beszerzett adatok szerint a páros több dunántúli településen is követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte az elkövetők letartóztatását.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.