Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 09. 08:57, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Rendőrkézen a trükkös lopók

Rendőrkézen a trükkös lopók

A Pápai Rk. munkatársai 2015. február 5-én hajnalban fogták el azt a két kaposvári férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a közelmúltban „trükkös” módszerrel megkárosítottak egy idős pápai férfit.

A sértett fia 2015. február 3-án délután értesítette a rendőrséget arról, hogy egyedül élő édesapját aznap délelőtt ismeretlenek az otthonában meglopták. Az idős bácsi a kiérkező rendőrnek elmondta, hogy 10 óra 45 perc körül érkezett haza, majd hamarosan csengettek nála. Egy ismeretlen férfi állt a kapuban és a helyi áramszolgáltató munkatársának adta ki magát. Azt állította, hogy a villanyórát kell ellenőriznie. A házigazda beinvitálta a ház előterébe, ahol a villanyóra volt. A férfi ezt követően megkérte, hogy szóljon a ház előtt álló autóban várakozó kollégájának, mert egy műszerre is szükség van. Az idős úr az udvarán szembe találkozott a „kollégával”, majd a két idegen hamarosan elköszönt és sietve távoztak. A sértett később vette csak észre, hogy a megtakarított pénze – több százezer forint – eltűnt. Az utcában lakó megfigyelte az idegeneket, ezzel nagyban segítette a nyomozók munkáját. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2015. február 5-én intézkedést kezdtek a 27 éves H. György és a 65 éves B. Imre kaposvári lakosokkal szemben. Mindkettőjüket előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.
A két gyanúsított ellen kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. H. Györgyöt az eljáró hatóság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, míg B. Imre szabadlábon védekezhet.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.