Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Szeptember 19. 17:34, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Rendőri vezetők pere - BM: Gyurcsány megköszönte, hogy biztonságosan kikísérték a bíróságról

Rendőri vezetők pere - BM: Gyurcsány megköszönte, hogy biztonságosan kikísérték a bíróságról

A Belügyminisztérium szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő köszönetet mondott a rendőri biztosítás parancsnokának azért, hogy kedden a volt rendőri vezetőknek a 2006 őszi eseményekkel összefüggő peréről a rendőrök "fizikai atrocitásoktól mentesen" kikísérték a Fővárosi Törvényszék Fő utcai épületéből.

A tárca csütörtökön az MTI-hez eljuttatott két közleményében ezzel reagált Vadai Ágnes, a DK politikusa keddi és az MSZP szerdai közleményére.
Vadai Ágnes kedden újságíróknak azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszternek kell vizsgáltatnia, hogyan kerülhettek tüntetők a Fővárosi Törvényszék bejáratához. A független országgyűlési képviselő azt mondta, hogy amikor Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Niedermüller Péter, a párt alelnöke társaságában megérkezett a büntetőperre, "eszüket vesztett", ordibáló emberek fogadták őket. A volt miniszterelnököt leköpték és megütötték - tette hozzá.
Az MSZP szerdán az MTI-nek küldött közleményében tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Magyarország volt miniszterelnökét leköphetik egy előre bejelentett, rendőri biztosítással zajló rendezvényen. "Ha egy volt közjogi méltósággal ezt ma meg lehet tenni, akkor mi a garancia arra, hogy a rendőrség bármely magyar állampolgárt meg tud védeni?" - tette fel a kérdést az ellenzéki párt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.