Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 13. 15:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkülönböztető jelzést használó rendőrautó karambolozott Pápán

Megkülönböztető jelzést használó rendőrautó karambolozott Pápán

A baleset szerdán este történt a Csóka körforgalomban.

Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, hogy segélyhívásra indultak Pápára tegnap este fél 9 körül az Ajkai Rendőrkapitányság járőrei, mivel egyidőben két helyszínről is bejelentés érkezett nagyobb létszámú verekedésről.

A rendőrök igyekeztek mielőbb a helyszínre érni, ezért jogszerűen használták a megkülönböztető jelzést, és így hajtottak be az egyik pápai körforgalomba. Ekkor ütköztek össze az ott szabályosan közlekedő személygépkocsival, amiben a jobb első ülésen utazó személy könnyebben megsérült.

A rendőrautó által okozott baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a rendőrség.

A KRESZ szerint a megkülönböztető fény- és hangjelzést együttesen használó gépjármű vezetője a közúti jelzéseket, illetve bizonyos rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhat – kivéve a rendőr és a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések jelzéseit. Sőt, a szabályokat csak úgy mellőzheti, ha azzal nem veszélyezteti a személy- és vagyonbiztonságot, és meggyőződik arról, hogy a közlekedés többi résztvevője lehetővé tette az akadálytalan továbbhaladást.

Ugyanakkor, a megkülönböztető jelzéseket együttesen használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.

Amennyiben a gépjármű kizárólag a megkülönböztető fényjelzést használja, a jármű vezetője a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezéseket figyelmen kívül hagyhatja.

Fotó: Olvasónk

Címkék: baleset, rendőrautó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.