Városlista
2021. december 9, csütörtök - Natália

Hírek

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt, Neház Légiszállító Ezred - Kommunikációs Iroda

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség Nehéz Légiszállító Ezredének parancsnoka, az amerikai James Sparrow ezredes és parancsnokhelyettese, a svéd Peder Söderström ezredes látogatást tett a Városházán, ahol dr. Áldozó Tamással, Pápa polgármesterével egyeztettek a járványügyi helyzet kezeléséről.

A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtéren állomásozó Stratégiai Légiszállítási Képesség feladata, hogy 12 tagországának stratégiai légiszállítási kapacitást biztosítson. Az új koronavírus világjárvány idején erre a képességre a tagországoknak nagyobb szüksége van, mint valaha, hiszen számos nemzet egészségügyi eszközök és védőfelszerelések híján van a hirtelen kialakult helyzet miatt.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség ezért folyamatosan hajt végre műveleteket.
„A járványt és az ezáltal kialakult helyzetet nagyon komolyan vesszük” mondta James Sparrow parancsnok. „Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe nálunk, amelyek érvényesek mind a mindennapi életünkre, mind a műveleteinkre. A munkahelyen odafigyelünk az egymás közti távolságtartásra, a gyakori és alapos kézmosásra. A gyakran használt tárgyakat rendszeresen fertőtlenítik épületinkben. Repülésekkor a repülő személyzetet orvosaink megvizsgálják és csak egészséges állapotban engedik őket a feladatot végrehajtani. Minden szállítmányt a felrakodás helyszínén lefertőtlenítenek. Amennyiben utasokat kell szállítanunk, a felszálló utasoknak repülés előtt 14 napig karanténban kell lenniük orvosi igazolás birtokában arról, hogy egészségesek, és felszálláskor a mi orvosaink is egészségesnek kell, hogy nyilvánítsák őket. Amint az eszközök erre rendelkezésre állnak, bevezetjük a visszatérő személyzet tesztelését, mindenben a magyar hatóságok előírásait követve. Amíg nem produkálnak negatív tesztet a visszatérő személyzet tagjai, addig természetesen önkéntes karanténban tartózkodnak. Mint pápai lakosokra, ránk és családjainkra ugyanazok a magyar szabályok vonatkoznak, mint bármelyik pápai vagy magyarországi lakosra az itteni életünket illetően. A várossal, a magyar hatóságokkal mindenben együttműködünk, amiben tudjuk, segítjük munkájukat” tette hozzá a parancsnok.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, hogy Pápa város legfőbb feladatának az idősek védelmét látja a városban, és hogy erre minden forrás a város rendelkezésre áll. A polgármester kiemelte, hogy nehéz időkben mutatkozik meg a pápaiak és a magyarok összetartása, hiszen rengetegen ajánlották és ajánlják fel folyamatosan segítségüket a járványügyi védekezésben így vagy úgy.

A katonai egység vezetősége és a polgármester megegyeztek abban, hogy továbbra is, ahogyan eddig, kölcsönösen támogatják egymást, ebben a nehéz helyzetben is.

------------------------------------------------------------------

A nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) az MH Pápa Bázisrepülőtéren üzemeltet három Boeing C-17 Globemaster III típusú, nagy hatótávolságú szállító repülőgépet, ezáltal katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítva a konzorcium 12 tagállama, Magyarország, Bulgária, Észtország, Finnország, Litvánia, Hollandia, Lengyelország, Norvégia, Románia, Szlovénia, Svédország, és azAmeriaki Egyesült Államok számára. A Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) a SAC katonai végrehajtó szervezete.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 09. 12:06, csütörtök | Helyi

Kamionnal karambolozott egy személyautó Devecser és Noszlop között, árokba borult egy autó a 83-ason

A tűzoltók feszítővágóval szabadítják ki a kisebb jármű vezetőjét.

2021. December 09. 08:00, csütörtök | Helyi

Eldőlt, hogy milyen burkolatot kap a Kossuth utca

A Kossuth utca első szakaszára kiírt közbeszerzési eljárásban szerepel már, hogy milyen típusú térburkolattal kell ellátnia majd a kivitelezőnek a város sétáló utcáját.

2021. December 09. 07:32, csütörtök | Helyi

Figyelem! Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést!

Később jöhet a havazás.

2021. December 08. 16:43, szerda | Helyi

Ittas volt a körforgalomban balesetező sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság büntető- és közigazgatási eljárást is indított a pápai sofőrrel szemben.