Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2018. Szeptember 08. 13:11, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Remek hangulatban zajlik a borfesztivál

Remek hangulatban zajlik a borfesztivál

Szerdán vette kezdetét, de csak pénteken nyílt meg hivatalosan az idei évi Csülök Cicege és Bor Fesztivál, ám ez a legkevésbé sem zavarta azokat, akik már az első két napban ellátogattak a gasztronómiai fesztiválra.

Már az első este is sok-sok embert vonzottak a programok és a faházak bőséges kínálata. Tíz pincészet érkezett az ország borvidékeiről, így mindenki megtalálhatta a számára megfelelő italt, melyhez többféle képpen készült cicegét és csülköt kóstolhatott. Szerdán a pápai nyugdíjasok léptek elsőként színpadra, aztán az Egyházaskeszői Néptánccsoport következett, majd a Fekete Lakkcipők nevet viselő Komár László emlékzenekar szórakoztatta a közönséget, végül pedig Bagi Sándor tangóharmonikás nyújtott aláfestést a borozgatással egybekötött beszélgetésekhez.

Csütörtökön szintén kegyeibe fogadta az időjárás a fesztivált, így a második napon is szépen megtelt a kastély udvarán felállított sátor és a mellette lévő padok, asztalok. Elsőként a 701-es csoport lépett fel,majd a Triász zenekar adott koncertet, az esti borozáshoz pedig a Somló Banda népzenekar húzta a nótát.

Ahogy azt a korábbi években már megszokhattuk, ezúttal is az ötnapos fesztivál harmadik napján, pénteken került sor a hivatalos megnyitóra. A magyarországi borrendek képviselőinek menetét a városi fúvószenekar vezette fel. Őket és a fesztiválra összegyűlt látogatókat a házigazda szerepében Áldozó Tamás polgármester köszöntötte. Mint mondta, szerencsére az időjárás a hét elejihez képest a szebbik arcát mutatja, így nincs más dolgunk, mint hogy jól érezzük magunkat. - Amikor jöttem ide, azt láttam, hogy az a törzsközönség, amely az elmúlt években meg szokta tölteni az Esterházy-kastély udvarát, ismételten itt van. És azt remélem, hogy nemcsak az ismerősök vannak itt az elmúlt évekből, hanem vannak új vendégek is, hiszen messze földre elvihették a hírét annak, hogy itt egy jó rendezvény van, ahol finom borokat lehet inni és finom ételeket lehet enni - fogalmazott a városvezető, jó szórakozást kívánva a jelenlévőknek.

Tornai Tamás, a Somlói Borrend nagymestere szintén jó szórakozást kívánva örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek. - Mi bortermelők és borrendi tagok a munkánkkal egy üzenetet közvetítünk, és ez a közvetítő eszköz a bor. A mi izzadtságunk legyen az önök öröme, élvezzék, értékeljék, legyen gazdagabbak azokkal a borokkal, melyeket elfogyasztanak.

Polgárdi Sándor, a Somlói Borrend ceremóniamestere köszöntő beszédében a borrendek célkitűzéséről beszélt, mely nem más, mint hogy a bort úgy népszerűsítsék, hogy emberek között legyenek.

A ceremóniamester szavai után Kovács Zoltán országgyűli képviselő is köszöntötte a jelenlévőket és egy sajnálatos baleset miatt távolmaradásra kényszerült borrendi nagymesternek, Unger Tamás alpolgármesternek mielőbbi felépülést kívánt.

A beszédeket követően a Brezza di Barocco kórus lépett színpadra, majd pedig a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület, valamint a Pápai Református Kollégium Szakgimnáziuma és a Tánc-Lánc AMI néptáncosainak fellépése következett. A nagy sikerű produkcióban Pápa testvérvárosából, akárpátaljai Viskről érkezett Szivárvány Néptáncegyüttes tagjai is részt vettek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 06:41, szombat | Helyi

Villanyoszlopnak ütközött egy autó az Esterházy úton

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Pápán, az Esterházy úton, a Béke térnél.

2019. Július 19. 15:12, péntek | Helyi

Szennyvíziszap: Az ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülés összehívását várják a polgármestertől

A ellenzéki politikusok szerint a pápai emberekben tovább nőtt a félelem és a bizonytalanság, a Tapolcafőre érkező szennyvíziszappal kapcsolatban.

2019. Július 18. 14:53, csütörtök | Helyi

Malacokat lopott, elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 26 éves dabronyi férfi ellen.

2019. Július 18. 13:57, csütörtök | Helyi

Valótlant állított a hatóság előtt, de lebukott

Közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás egy 67 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.