Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. November 11. 09:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Fotó: Molnár Márk

Remek borok és kiváló libaételek az Esterházy-kastély udvarán

Remek borok és kiváló libaételek az Esterházy-kastély udvarán

Nagyszerű hangulatban kezdődött meg szombaton a kétnapos újbor-ünnep, Szent Márton napja alkalmából.

A délutáni programok sorát az Erzsébetvárosi és a Vajda Lakótelepi Óvoda ovisainak, valamint a Takácsi Kenderke Gyermekcsoport apróságainak fellépése nyitotta meg.

A gyermekcsoportok fellépését követően dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a fesztivált, boldog bor-újévet kívánva az egybegyűlteknek.

Az új bort dr. Mail József áldotta meg. Az apát-plébános elmondta, korábban számos boros szentje volt a katolikus egyháznak, hiszen különböző szőlőtelepítések védelmezői voltak. Többszáz szentet törört ki az egyház, de hármat meghagyott. Szent Orbánt, akinek az ünnepe a fagyosszentek után van, amikor a szőlő virágzásakor a tavaszi fagyok még kárt okozhatnak a gyümölcsben. A másik Szent Márton, a harmadik pedig Szent János, akinek az ünnepén szintén megszentelik a bort, akárcsak a mai napon - mondta el Mail József.

Az ünnepi megnyitó része a bor- és pálinkalovag avatási ceremónia. Ezúttal Kossuth Gergő énekest avatta borlovaggá a Somló és Környéke Borút Egyesület.

A színpadi produkciók sorát szombat este a Takácsi Kenderszer Néptánccsoport és a Nagyteveli Német Nemzetiségi Kórus is színesítette. Fellépett a Folk On 45 együttes, majd Mózes László tangóharmonikás zenéjére borozgathatott a népes közönség, végül pedig a Zrínyi Pop zenegar lépett színpadra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.