Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 18. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rekord látogatottsággal zárt az idei EFOTT

Rekord látogatottsággal zárt az idei EFOTT

Több mint 111 ezren látogattak el idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT), amelyet július 11. és 17. között rendeztek meg Velencén.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben a szervezők mind az időjárás, mind a látogatószám tekintetében sikeresnek értékelték a rendezvényt.

Beszámolójuk szerint a hat naposra hosszabbított fesztivál kulturális programjai közül a stand-up és a színházi előadások, a turisztikai lehetőségek sorából a lovaskocsis túrák iránt volt a legnagyobb érdeklődés, de sokan tanultak szárazjégen korcsolyázni és wakeboardozni is.

Az EFOTT látogatóit a bűnmegelőzési szervektől kezdve az ifjúságnevelő programokon át a legkülönbözőbb politikai szerveződésekig számos nappali előadás, bemutató és beszélgetés várta. Hab- és colorparty, játékok, vetélkedők, adrenalinfokozó vidámpark ugyanúgy rendelkezésre állt, mint vízparti elfoglaltságok vagy főzési lehetőségek.

Az idei fesztivál külföldi fellépői közül Sean Paul, valamint a Hurts és Tinie Tempah vonzották a legtöbb látogatót; míg a több mint kétszáz magyar fellépő közül a közlemény a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Tankcsapda, Majka és Curtis és az Anna & the Barbies koncertjeit emelte ki.



Mint felidézték, 2016-ban a több napos vihar visszavetette a látogatottságot, idén azonban sikerült meghaladni a 2015-ös, 103 ezres látogatószámot, így a 111 ezer 711 fesztiválozóval újabb rekordot döntött az EFOTT.

A 2018-as EFOTT helyszínéről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek, várhatóan az ősz folyamán derül ki, Velencén vagy más településen rendezik-e meg a fesztivált - árulták el a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére