Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2023. November 14. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rég nem látott összefogás a pápai belvárosért!

Rég nem látott összefogás a pápai belvárosért!

A belvárosi üzlettulajdonosok nagyon elszántak, közös erővel szeretnék megfordítani azt a negatív trendet, ami évek óta tapasztalható, és mindent megtesznek azért, hogy visszacsábítsák az embereket a belvárosba.

Ami nekünk szívfájdalom, vagy csupán néhány Facebook poszt az üres belvárosi utcákról, az nekik komoly anyagi kiesés. Számos vita zajlott az utóbbi időben arról, hogy üres-e a Kossuth utca és a Fő tér. Nos, az üzlettulajdonosok egyértelműen azt érzik, hogy hiányoznak a vásárlók, akik nemcsak kevesebbet költenek a gazdasági nehézségek miatt, de kevesebben is vannak. Természetesen ők is tisztában vannak azzal, hogy ennek számos oka van, kezdve az online vásárlástól, a bevásárlóközpontok és plázák térhódításáig, ám úgy érzik, mégis többre hivatott a pápai belváros.

Rájöttek arra, hogy közös érdekük, hogy az emberek visszatérjenek a belvárosba, és újra felfedezzék az ott megtalálható üzleteket. Állítják, hogy sem minőségben, sem pedig árban nem tudnak kevesebbet, mint a plázák, vagy a bevásárlóközpontok üzletei. Az adventi időszakban közös reklámkampányt indítanak, hosszabb nyitva tartással várják a vásárlókat, szerdán pedig az önkormányzattal egyeztetnek a belvárosi adventi programokról.

Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat örömmel fogadta az üzletek megkeresését és nyitott az együttműködésre, sőt, dolgozik a „December a Kossuth utcán” című programsorozat megalkotásán. Azt, hogy a városlakókban komoly igény mutatkozik arra, hogy a bevásárlás közben elfogyaszthassanak egy-egy forralt bort, forró csokit, sült gesztenyét, vagy kürtős kalácsot, hogy karácsonyi fényekkel és zenével hangolódhassanak közösön az ünnepre vásárlás közben, mi sem bizonyítja jobban, mint a közelmúltban a „Pápán Hallottam” Facebook csoportban közzétett poszt, amelyre számolatlanul érkeztek a pozitív hozzászólások, lájkok:

Úgy tűnik tehát, hogy bizakodhatunk abban, hogy az adventi időszakban felélénkül a pápai belváros, ehhez azonban mi mindannyian kellünk. Szélesedjen ki az összefogás, menjünk el minél többen péntek esténként és vasárnaponként a belvárosban, használjuk ki az üzletek hosszabb nyitva tartását, és éljük át közösen az adventi várakozás időszakát!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.