Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. December 08. 13:50, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Razzia volt egy pápai és egy vidéki szórakozóhelyen

Razzia volt egy pápai és egy vidéki szórakozóhelyen

A kiskorúak alkoholfogyasztásának visszaszorítása, kábítószerek terjesztőinek, fogyasztóinak intézkedés alá vonása és a szórakozóhelyek belső rendjének fenntartása volt a legfőbb célja annak a közbiztonsági és bűnügyi akciónak, amelyet 2014. december 6-án éjjel hajtott végre a Pápai Rendőrkapitányság egy pápai és egy Pápához közeli település vendéglátó egységében.

Az akció eredményeként a pápai szórakozóhelyen több mint száz főt igazoltattak a rendőrök, akik közül 15 pápai, 14 vidéken élő fiatalkorú volt. Egy nőnél kábítószer gyanús anyagmaradványt találtak. Őt és további 7 személyt mintavételre állítottak elő kábítószer fogyasztás gyanúja miatt, 10 vendég esetében pedig a személyazonosság megállapítása indokolta a helyi kapitányságra történő előállítást. Két férfi közbiztonságra különösen veszélyes eszközt birtokolt, ellenük szabálysértési eljárás indult. Közlekedésrendészeti szabálysértések és csendháborítás miatt több esetben szabtak ki helyszíni bírságot és közigazgatási bírságot a járőrök. Hajnali 4 órától egy Pápához közeli település szórakozóhelyén folytatódott a razzia. Itt 35 vendéget igazoltattak a rendőrök, akik közül 3 fiatalkorú volt.

Az akcióban résztvevő társszervek munkatársai minkét rendezvényen tártak fel szabálytalanságokat, ami miatt eljárást kezdeményeztek. Az igazoltatott kiskorúak vonatkozásában a Gyámhivatal munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.

A fokozott ellenőrzésben a pápai rendőrök mellett a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a Veszprémi, a Tapolcai és az Ajkai Rendőrkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség egyenruhásai is részt vettek. Az akció végrehajtását több pápai társszerv segítette, így jelen voltak a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pápai Kirendeltségének, a Pápa Város Polgármesteri Hivatalának, a Pápai Járási Hivatal Gyámhivatalának, a Pápai Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézetének munkatársai, valamint a Pápa Városi Polgárőrség polgárőrei is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...