Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 17. 06:00, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Rászólt az eladó a rablóra, hogy a kisebb kiszerelésű bort lophatja csak el

Rászólt az eladó a rablóra, hogy a kisebb kiszerelésű bort lophatja csak el

Az Egri Járási Ügyészség bíróság elé állította azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki szerdán egy 26 centiméteres késsel a kezében rabolt el egy palack bort egy Heves megyei dohányboltból.

A tettes a bűncselekmény elkövetése után nem sokkal rendőrkézre került, a kihallgatását követően őrizetbe vették, majd az ügyészség a tegnapi napon soron kívül bíróság elé állította.

A vád szerint a gyanúsított kora délután ment be az üzletbe, ahol megvárta, amíg az előtte álló vevő távozik, majd a pult mögé lavírozta magát és ott a műanyag nyelű konyhakését előkapva rátámadt a meglepett eladóra. A nála jóval fiatalabb sértettnek rövid tusakodás után sikerült elhárítania a támadást, de az erőszaknak csak akkor lett vége, amikor megígérte a férfinak, hogy elvihet egy üveg bort, ha nem bántja őt. Erre a rabló nyomban magához vett egy kétliteres borospalackot a polcról, ám a megtámadott eladó rákiáltott, hogy ő csupán egy literes flaskára gondolt, a két liter szerinte már túlzás lenne.

A terhelt erre kicserélte a bort egy kisebb kiszerelésűre, majd azzal a kezében elhagyta a tetthelyet.

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolta az elkövetőt, akivel szemben a törvényi 5 éves minimumot meghaladó tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a tárgyaláson. A bíróság egyetértett a végrehajtandó szabadságvesztésre tett indítvánnyal, de annak mértékét csupán három és fél évben határozta meg, ezért az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést a tárgyalás végén. A vádlott és védője ugyanakkor enyhítésért fellebbezett, így az ügyben majd az Egri Törvényszék hoz jogerős döntést.

A videón a biztonsági kamera felvételének a közvetlen támadás utáni részlete látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: a magyarság lelke vidéken él

A magyarság lelke vidéken él, elsősorban a falvakban és a kisvárosokban, mert sajnálatosan szinte már csak itt élnek a keresztény gyökerű értékek, amelyekkel a magyarság ezer éven át túl tudott élni a Kárpát-medencében