Városlista
2021. május 7, péntek - Gizella

Hírek

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

Április 24-én kerül sor a frissen elkészült Téglagyári úti Sportcentrum első sportrendezvényére, melyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Pápai Atlétikai Club (PAC) közösen rendez meg - jelentették be egy ma délutáni sajtótájékoztatón.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, saját sportlétesítményük felújítása jelenleg zajlik, ezért született meg a döntés, hogy a pápai sportközpontban rendezzék meg a rangos megmérettetést. - A pápai és veszprémi klub évtizedek óta jó kapcsolatot ápol egymással, ezért nem is volt kérdés, hogy egy ilyen színvonalas versenyt ilyen minőségi körülmények között rendezzünk meg - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szinte a teljes hazai utánpótlásmezőny képviselteti magát a sportrendezvényen, összesen 100 nevezés érkezett, többek között Pars Krisztián olimpiai bajnoka kalapácsvető és több utánpótlás világbajnok is ott lesz a versenyzők között.

Rádi Róbert, a PAC elnöke meghatározó eseménynek nevezte a szombati rendezvényt, hiszen ez az első sportverseny az új sportközpontban. - Büszkék lehetünk arra, hogy mi lehetünk a verseny házigazdái, bízom benne, hogy az egyesület létszámában és eredményében olyan produktumot tud majd felmutatni, ami visszaigazolja azt, hogy érdemes volt a pályát megépíteni - hangsúlyozta az elnök.

Dr. Áldozó Tamás Pápa polgármestere méltatta a VEDAC tevékenységét, mint mondta, érdemes tanulni a veszprémi klubtól, hiszen komoly sportszakmai tapasztalatokkal rendelkezik, számos sikeres sportolót sikerült kinevelniük.

Varga Patrik, a Pápai Atlétikai Club edzője azt mondta, hogy jól halad a versenyre való felkészülés, mind a pápai sportolók, mind pedig a rendezés szempontjából, egyedül azt sajnálja, hogy nézők nélkül kerülhet csak sor a versenyre. Füredi Dániel, a pápai klub nagy reménysége örömét fejezte ki, hogy végre Pápán léphet dobókörbe, mint mondta, szeretne egyéni csúcsot dobni szombaton.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 18:35, csütörtök | Helyi

Pápai és Pápa környéki dolgozókat szállított a Mersevátnál balesetet szenvedett autóbusz

A baleset másik résztvevője egy személyautó volt, amelyben ketten meghaltak, az autóbusz tizenöt utasából tizenketten sérültek meg.

2021. Május 06. 15:51, csütörtök | Helyi

Halálos baleset történt Celldömölk és Mersevát között

Egy autóbusz és egy személygépkocsi ütközött Celldömölk és Mersevát között.

2021. Május 06. 09:19, csütörtök | Helyi

Nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra kell számítani

Magyarországon tartott nemzetközi gyakorlat miatt megnövekedett hanghatásra és a megszokottnál nagyobb légiforgalomra kell számítani Pápa és Kenyeri térségében 2021. május 15-ig.

2021. Május 05. 13:56, szerda | Helyi

Talált igazolvánnyal váltott kedvezményes menetjegyet

Közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 62 éves asszonyt, aki más nevére szóló hatósági igazolvánnyal váltott magának kedvezményes jegyet, majd azt a vasúti jegyvizsgálónak is bemutatta.