Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2024. Április 24. 16:31, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Rákattintott egy ismeretlen linkre a Pápa környéki nő, 1 millió forintja bánta

Rákattintott egy ismeretlen linkre a Pápa környéki nő, 1 millió forintja bánta

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő nő táskát hirdetett eladásra az interneten. Nemsokára el is kelt a termék, és a „segítőkész” vevő még azt is vállalta, hogy elintézi a szállítást. Meg is érkezett egy ímél, úgy tűnt, az egyik legismertebb hazai futárcégtől, azonban a feladó email címe a noti_reply41253@icloud.com volt. Rá kellett kattintani egy sárga linkre – sőt, ebben egy Szófia nevű elektronikus titkárnő is segítette az eladót, végigvezetve őt, hogy mit is kell tennie. A sértettnek nem tűnt fel a fura ímélcím, rákattintott a linkre, és sajnos megadta netbankja azonosítóját is. Jelszavát ugyan már nem adta meg, de mégis azt vette észre, hogy számlájáról átutaltak közel 1 millió forintot egy ismeretlen bankszámlára.

Az ügyben csalás miatt nyomoz a Pápai Rendőrkapitányság.

Ne feledje, soha ne kattintson ismeretlen linkre, főleg ne internetes vásárlás kapcsán kapott üzenetekben lévőkre! Mindig figyeljen rá, hogy milyen ímélcímről kap értesítést, ha gyanúsnak tűnik, ne nyissa meg, mert valószínűleg csalók küldték!

Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Címkék: online csalás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 11:39, péntek | Helyi

Bekerült a Magyar Értéktárba a pápai sonka!

3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

2024. Június 20. 11:05, csütörtök | Helyi

A Kúria előtt a 2. választókörzet sorsa

Kerti Györgyi és Töreki-Vörös Ibolya közt mindössze egyetlen szavazat a különbség, utóbbi javára, Grőber Attiláék a szavazatok újraszámlálását kérik

2024. Június 20. 09:09, csütörtök | Helyi

Tegnap ültették el a virágokat, mára ellopták a felét

A Pápai Polgárok folytatták a belvárosi közlék rendbetételét, a korábban eltűnt virágokat pótolták, kisöpörték és kigazolták a kis utcácskákat. Szomorúan tapasztalták, hogy reggelre a virágok egy részét ellopták.