Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2021. Július 19. 15:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Rájuk akarta gyújtani a házat

Rájuk akarta gyújtani a házat

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a 46 éves nőnek, aki gázolajjal átitatott ruhaneműket gyújtott meg, s azokkal egy családi ház tetőszerkezetét próbálta meggyújtani az egyik Pápa környéki faluban.

A megalapozott gyanú szerint a nő 2021. július 15-ére virradóra, még az éjjeli órákban bement a Pápa-közeli településen álló családi ház udvarába, ahova flakonokban gázolajat, valamint ruhaneműket vitt magával, majd a gyúlékony anyaggal a ruhadarabokat meggyújtotta, s az ingatlan tetőszerkezetét így akarta lángra lobbantani. Az ott lakók felébredtek a tűz fényére, és azonnal kifutottak az épületből. A menekülni próbáló elkövetőt az utcán elfogták, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

Az ügyészség a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírójánál a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta az emberölés kísérletének súlyosabban minősülő esete miatt gyanúsítottként kihallgatott elkövető letartóztatását.

Az indítványnak a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, mivel az ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 13:43, hétfő | Helyi

Nem az utcai szemetesben van a helye a lakásban keletkezett hulladéknak!

A belvárosban sajnos nem ritka látvány, hogy az utcai kukákba, vagy azok környékére hordják le többen a lakásban, vagy az üzletekben keletkező hulladékot.

2021. Szeptember 27. 13:31, hétfő | Helyi

Mesejáték a közlekedésbiztonság jegyében

Közlekedési szabályokkal átszőtt mesejátékkal lepték meg a pápai rendőrök a helyi 1. osztályosokat.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Helyi

A megengedett sebesség duplájával közlekedett a férfi Pápán

Közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a nyirádi gyorshajtóval szemben.

2021. Szeptember 26. 16:30, vasárnap | Helyi

Hiába játszott jobban ellenfelénél, kikapott Székesfehérváron a Perutz

A MOL Fehérvár II. csapatának vendége volt a pápai együttes, amelynek sikerült az első csapat keretéből alaposan megerősített hazaiak fölé nőnie, mégis pont nélkül indulhatott haza.