Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 17. 20:50, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), hungarianbaja.com

Rajtceremónia a pápai Fő téren - Megkezdődött a 10. Hungarian Baja

Rajtceremónia a pápai Fő téren - Megkezdődött a 10. Hungarian Baja

Péntek délután hivatalosan is kezdetét vette a 10. Hungarian Baja Terep-rally Világkupa és Európa Bajnoki Futam.

A járművek technikai átvétele a pénteki nap folyamán történt meg az Autofit Gyorsszervízben.A szuperspeciál délután öt órakor indult Kéttornyúlakról és Nórápon ért véget. Ezt követően tartották meg a rajtceremóniát városunk főterén, melyre szép számban voltak kíváncsiak a helybeliek, csakúgy mint a világ számos pontjáról érkező újságírók. A szervezők látványos show keretében mutatták be a versenyben részt vevő motorosokat, quadosokat és természetesen a terepjárókat, valamint a kamionokat.

A verseny:

Ahogy arra számítani lehetett,a viadal legnagyobb sztárjai azonnal az élre álltak: az autósoknál Krysztof Holowczyc (Mini) vezet csapattársa, Joan Nani Roma előtt, a motorosoknál a Dakaron többször bizonyító, san marinói Alex Zanotti áll az élen a világkupában vezető olasz Alessandro Ruoso előtt, míg a quadosok versenyében a lengyel Zbigniew Zychet a magyar Somfai Mátyás követi.

Az már pénteken bebizonyosodott, hogy a jubileumi, tizedik HunGarian Baja igencsak látványos versenye lesz az idei Terep-rally Világkupa-sorozatának. Már az úgy nevezett szuperspeciálon hatalmas csaták alakultak ki, több bukás is történt – szerencsére egy-két bukfenc után mindenki folytatni tudta a versenyt –, így azok, akik a helyszínen követték a sportág klasszisainak küzdelmét, egy pillanatra sem panaszkodhattak.

Az autósok mezőnyében a Világkupa összetett pontversenyében második helyen álló, Minivel versenyző Krysztof Holowczyc, Andreas Schultz duó bizonyult a leggyorsabbnak, tíz másodperccel megelőzve csapattársait, a Joan Nani Roma, Michel Perin kettőst, valamint a venezuelai Nunzio Coffaro, Daniel Meneses (Toyota Overdrive) és a cseh Miroslav Zapletal, Maciej Marton (H3 EVO) párosokat. A sorrend azért is érdekes, mert a világranglistán pont ugyanebben a sorrendben követik egymást a másodiktól az ötödik helyig.

Az autósok között a legjobb magyarként Lónyai Pál és Nyeste Róbert végzett, akik nagyon elégedettek voltak az ötödik helyükkel.
„Eddig minden nagyon jó, hiszen másodpercek választanak csak el a világ legjobbjaitól, ráadásul egyelőre mi állunk a legjobb helyen a magyarok közül. Nagy az összhang köztünk Robival, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy vasárnap este is ebben a pozícióban zárjuk a viadalt” – fogalmazott a BMW X5-sel versenyző Lónyai.

A magyar bajnokságban 1 ponttal vezető Fodor Imre, Csató Attila duó igencsak megviselt Toyota Hilux-szal érkezett vissza a szervizparkba.„Nagyon ráfutottunk az előttünk menőre, és a nagy porban szinte semmit sem láttunk. Sajnos fejre álltunk, ám a bukfencet követően már mentünk is tovább. Ez a kis malőr csak fokozta a harci kedvünket” – árulta el Fodor Imre.

A motorosok mezőnyében is azok kerültek az élre, akik a világranglistán elfoglalt helyük alapján oda vártak a szakértők. A Dakart többször is teljesítő, san marinói Alex Zanotti volt a leggyorsabb.
„Tavaly ezen a versenyen második lettem, így most azzal a feltett szándékkal érkeztem, hogy szeretnék nyerni. Az első apró, de nagyon fontos lépést ezzel megtettem” – közölte Zanotti, aki mögött a világranglistát vezető olasz Alessandro Ruoso végzett a második helyen, míg a harmadik a venezuelai Michael Berti Mendez, a negyedik Andrea Mayer lett.

A quadosok Világkupa versenyében a lengyel Zbigniew Zych lett az első, míg a hazai szurkolók nagy örömére mögötte az élete első Dakarjára készülő Somfai Mátyás végzett.
„A sivatagi felkészülésnek köszönhetően az itthoni meleget szinte észre sem vettem. Nagyon élveztem minden centijét a szuperspeciálnak, ám a szombati és vasárnapi hosszú szakaszokra finomítunk még a futómű beállításain” – nyilatkozta Somfai.
A kamionosok versenyében a cseh csapat vezet, míg a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László alkotta magyar egység a harmadik helyről várja a folytatást.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére