Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2024. Március 22. 09:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rács mögött marad az online csaló

Rács mögött marad az online csaló

A Veszprém Vármegyei Főügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt letartóztatását indítványozta annak a 23 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2024. március 14-én adathalász oldalon keresztül megszerezte egy pápai férfi internetbankos belépési adatait és azokat felhasználva egymillió forintot utalt el a sértett folyószámlájáról - írja a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető álnéven regisztrált az egyik közösségi oldalon, és így jelentkezett a sértett által feladott hirdetésre.

Ezt követően másnap délben futárszolgálat megrendelésére hivatkozva, egy adathalász oldalon keresztül megszerezte a sértett folyószámlájának internetbankos belépési adatait, majd azok birtokában a sértett számlájáról egymillió forintot utalt egy budapesti férfi bankszámlájára, aki a pénzt Budapesten, bankautomatából felvette, és a testvérén keresztül eljuttatta a csalást végrehajtó férfinak, aki a pénzből 150 000 forintot visszajuttatott neki.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése végett a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a gyanúsított fellebbezése folytán nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.