Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Április 14. 09:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Rablással, súlyos testi sértéssel és kábítószer birtoklásával vádolják a 43 éves férfit

Rablással, súlyos testi sértéssel és kábítószer birtoklásával vádolják a 43 éves férfit

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 43 éves rablással, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és kábítószer-birtoklás vétségével gyanúsított férfinak, aki erőszakkal szerzett pénzt a volt élettársától Pápán.

Az elkövető és a volt élettársa már évekkel korábban megszakította a kapcsolatát, melynek ellenére a férfi a megalapozott gyanú szerint azért, hogy a sértettől pénzt kérjen, 2022. április 10-én reggel többször felhívta a nőt, aki miután a hívások ismeretlen számról érkeztek, nem vette fel a telefont. A gyanúsított végül megjelent a sértett lakóhelyénél és szöveges üzenetben jelezte, hogy a ház előtt várja, majd fel is hívta a sértettet.

Az elkövető 40 000 forintot kért a volt élettárástól, és megfenyegette, hogy őt és a családját is megöli, ha nem ad neki pénzt. A sértett nem tett eleget a kérésnek, mire a gyanúsított újra felhívta, és tovább fenyegetőzött, majd bement az udvarba. A csengetésére a lakásból kilépő sértettet ismét felszólította, hogy adjon neki pénzt, és továbbra is megöléssel fenyegette, majd miután a nő visszautasította a követelését, ököllel gyomorszájon ütötte. A kiabálásra ekkor megjelent a sértett édesanyja, aki távozásra szólította fel a férfit, egyben közölte vele, hogy értesíteni fogja a rendőrséget, mire a gyanúsított az idősebb asszonnyal is kiabálni kezdett.

A volt élettárs a történtek hatására, tartva a további bántalmazástól, végül 20 000 forintot adott a férfinak, aki ennek ellenére folytatta a veszekedést, és vitájuk közben a sértetteket ököllel fejen, illetve arcon ütötte. A cselekmény elkövetése után a gyanúsított lakcímén foganatosított kutatás során a rendőrök az elkövetőnél kábítószer-gyanús anyagot találtak, illetve a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi fogyasztott is kábítószert. A járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett, és a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.