Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 04. 11:25, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Rá se ismerne az Erzsébet ligetre! - Zajlik a belváros parkjainak a megújítása

Rá se ismerne az Erzsébet ligetre! - Zajlik a belváros parkjainak a megújítása

Az Zöld Város I. projekt keretében lázasan zajlik a munka a Várkertben és az Erzsébet ligetben. Mutatjuk, hol tart a kivitelezés jelenleg.

A projekt részeként teljes terjedelmében megújul a város két legnagyobb parkja, sőt, össze is kötik azokat egy aluljáró segítségével. Megújulnak a sétányok, jelentős részük új nyomvonalon fog futni, eltűnik a beton és az aszfalt, amelyek helyére természetes anyagokból készült burkolatok kerülnek. Új játszótér épül, lesz egy fitness eszközökből álló szabadtéri konditerem, kiépül egy futókör és egy kerékpárút is. Az új játszótér közelében pedig kávézó kerül kialakításra, amelyhez vizesblokkok is készülnek.

A Várkertben jelenleg a régi Tapolca meder rendezése zajlik, a meder nagyobbik részét lefedik, a csapadékvíz elvezető funkcióját megtartva.

A korábban újjáépült, főút alatti átereszt úgy alakították ki, hogy túl azon, hogy a csapadékvíz is átfolyhat az úttest alatt, az aluljáróként is tud funkcionálni. A csapadékvíz csatorna fölött kap majd helyet a kerékpárút, amely biztonságos összeköttetést nyújt majd a Várkert és az Erzsébet liget között.

Épül a kávézó épülete.

A szóban forgó területen egy másik beruházás is zajlik. A szíház épületének energetikai megújítása hamarosan végetér.

Míg a Várkertben egyelőre a park kisebbik részén zajlik a kivitelezés, addig az Erzsébet liget gyakorlatilag teljes területén folyik a munka. Már láthatók a sétányok, a kerékpárút és az ágyások körvonalai.

Az Erzsébet liget egykor (Forrás: Mandadb.hu):

Egykor itt folyt a Tapolca, hamarosan pedig a kerékpárút fog elhaladni az egykori malomépület mellett.

A megújult környezet remélhetőleg az épület renoválását is magával hozza majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.