Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 18. 13:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Élmény a fülnek - Három előadással készül a Győri Filharmonikusok Zenekar a pápai évadra

Élmény a fülnek - Három előadással készül a Győri Filharmonikusok Zenekar a pápai évadra

Pápa városa a tavalyi szezonban befogadta zenekarunkkat. Ez a példaértékű együttműködés arra sarkalt minket, hogy a következő évadban is különleges zenei programot kínáljunk Pápa zeneszerető közönségének.

Mindezt Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója mondta ma délelőtt a Városházán, ahol dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztettek. -Igényes műsorokat, a kultúra különleges és mindenki számára érthető produkcióit hozzuk el a városba, hogy lehetőséget teremtsünk a tartalmas kikapcsolódásra.A három előadásból álló hangversenysorozat nyitó előadásán, 2014. október 16-án, Szulák Andrea, a mai magyar zenei élet közkedvelt előadóművésze lesz a vendége a zenekarnak. A koncerten a mindenki által jól ismert slágerek, dalok hangzanak el nagyzenekari kísérettel, Silló István karmester dirigálása mellett. A sorozat második előadásán, már a következő évben, február 12-én Orosz Zoltán, világhírű harmonikaművész látogat el Pápára.A március 29-i előadásunk vendége a Kossuth-díjas Berecz András ének- és mesemondó lesz, aki tanulságos, humoros és nagyon is szerethető ízes stílusában fogja elvarázsolni, amely mellett a Győri Filharmonikus Zenekar fogja az esthez méltó dallamokat szolgálni. Ezen az estén művészeti vezetőnk, a Liszt-díjas Berkes Kálmán vezényletével fogunk egy különleges élményt kínálni pápai közönségünknek. - mondta el Füke Géza a sajtó számára.

Áldozó Tamás örömét fejezte ki, hogy a zenekar folytatja Pápán a már megkezdett útját. - Olyan értéket mutatnak meg a városban, amiért korábban a pápai műértőknek utazniuk kellett. Azt reméljük, hogy a megkezdett út épül tovább éskialakul egy olyan nagy létszámú igényes közönség, amelyre aztán biztosan számíthatunk egyéb zenei rendezvények esetében - fogalmazott a polgármester.

A zenekar régi bérlettulajdonosainak fenntartják a jogot, hogy megtartsák szokott helyüket, így 2014. június 10-tól június 30-ig van lehetőség bérletmegújításra. Amennyiben más helyre szeretnék megváltani bérletüket, akkor ebben az időszakban a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ jegypénztárában van erre lehetőség.

Új bérletek vásárlására 2014. július 1-től szeptember 29-ig van lehetőség a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban, illetve a Tourinform Irodában.

Amennyiben, jelenlegi bérletesünk új bérletvásárlót hoz magával, úgy 30% kedvezménnyel vásárolhatja meg saját bérletét.

Bérlettulajdonosaink további kedvezményünkre is jogosultak, mely szerint 20%-os kedvezménnyel tudnak jegyet vásárolni a Győri Filharmonikus Zenekar Pápán kívüli hangversenyeire, így akár José Cura ária estjére is, melyet 2015. május 3-án rendezünk meg Győrben, de olcsóbban tudnak jegyet váltani győri, soproni, tatabányai és mosonmagyaróvári bérletes előadásainkra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.