Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Április 01. 16:14, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Plakátrongálás: Feljelentést tett a Jobbik

Plakátrongálás: Feljelentést tett a Jobbik

Ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót Ferenczi Gábor országgyűlési képviselőjelölt és Orbán Imre, a párt helyi elnöke a Piac téren. A szimpatizánsokat arra kérik, hogy nem üljenek fel a provokációnak.

Orbán Imre elmondta, Pápán, Zircen, Egyházaskeszőn és Devecserben "súlyos támadások érték a Jobbik által kihelyezett hirdetőtáblákat, plakátokat". Szerinte ezzel a pártot mintegy 250.000 forint kár érte. A politikus elmondta, feljelentést tettek az ügyben a rendőrségen. - A támadások mögött összehangoltság tapasztalható. Országos és helyi szinten is minden alkalmat megragadnak a baloldal jelöltjei, hogy a Jobbik ellen hangolják a csőcseléket, Gőgös Zoltán pedig számos alkalommal nácizta le a Jobbikot - fogalmazott a párt helyi elnöke.

Orbán Imre ugyanakkor arra bíztatja a párt híveit, hogy a sérelmekért a szavazófülkében vegyenek revansot és ne üljenek fel a provokációknak.

A politikus szólt a Simon-ügyről is. Szerinte itt az ideje, hogy az MSZP országos és helyi politikusai "végre őszintén valljanak a Simon-ügyről és annak helyi szálairól". - Kérdezem Gőgös Zoltántól, hogy a magyaron kívül rendelkezik-e más ország állampolgárságával, hogy parkoltat-e külföldi bankszámlákon be nem vallott jövedelmet, továbbá hogy tényleges vagyonosodása arányban áll-e a képviselői vagyonnyilatkozatában foglaltakkal - tette fel kérdéseit Orbán Imre.

A sajtótájékoztatón Ferenczi Gábor, a párt országgyűlési képviselőjelöltje foglalta össze programját. Kiemelte, hogy a Jobbiknak van programja, mely a "Kimondjuk, megoldjuk" címet viseli. E mellett a párt helyi jelöltjeinek van saját programjuk, melyek a lokális kihívásokra adnak választ. - A pápai választókerület egy agrár térség, kiemelt jelentőségűnek tartjuk a pápai húsgyár helyzetének javítását. A helyi kis- és közepesvállalkozások támogatását is fontos célnak tartjuk, hiszen a nemzetgazdaság fejlődésében fontos szerepet játszanak - mondta a képviselőjelölt.

Ferenczi Gábor az oktatás és az egészségügy helyzetének javításáról is beszélt. Mint mondta, szeretnék megszüntetni a pápai kórház alulfinanszírozottságát. Programjában szerepelnek infrastrukturális fejlesztések is, melyek a vasúti és az országúti közlekedést érintenék.

A Jobbik jelöltje arra kéri a választópolgárokat, hogy pártja programját megismerve döntsék el, hogy elégedettek-e az elmúlt húsz évvel. - Nekünk van egyedül reális megoldási javaslatunk arra, hogy Magyarország végre felszálló pályára álljon. Továbbá a Jobbiknak - mely egyes felmérések szerint már a második erő - van reális esélye arra, hogy úgy váltsa le a jelenlegi kormányt, hogy közben az előző kormányok se jöjjenek vissza - zárta gondolatait a Jobbik jelöltje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.