Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Január 18. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Piros riasztás megyénkben - Folyamatosan frissítve!

Piros riasztás megyénkben - Folyamatosan frissítve!

Feloldották a korlátozást, csillapodott a szél. Magas hótorlaszok várhatók a 60-70 km/órát elérő szél és a folyamatos havazás miatt.

A pápai körgyűrűnél a Celldömölk irányában elrendelt kamionforgalom-korlátozást feloldották, közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Már csak citromsárga riasztás van érvényben!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban tovább mérsékelte a hófúvás miatt kiadott riasztását. Már azokon a területeken is citromsárga, vagyis elsőfokú a riasztás, amelyeken pénteken szinte egész nap a legmagasabb fokú, piros riasztás volt érvényben.

A hófúvás miatt kiadott citromsárga riasztás továbbra is érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Tolna megye teljes területén, valamint Vas, Zala, Somogy és Baranya több kistérségében, továbbá az ország keleti felében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye jelentős részén.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez szombat hajnalban eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a hajnali, reggeli órákban a Dunántúlon még gyakrabban előfordulnak erős széllökések, amelyek főként a Bakony, a Balaton térségében és Győr-Moson-Sopron nyugati részén okozhatnak hóátfúvásokat. Napközben viszont általában legfeljebb élénk, kevés helyen kissé erős lesz a szél, így a hófúvásos területek mérete tovább szűkül, és komolyabb, tartós hóátfúvások sem valószínűek. Északkeleten - Borsod-Abaúj-Zemplén nyugati részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében - szintén a hajnali, reggeli órákban várhatók erős széllökések, akár az óránkénti 50 kilométeres erősséget elérő széllökésekkel.

Csorna felé is problémák vannak! 27-en ragadtak Beleden!

Lezárták a 86-os főutat Csorna és Veszprém megye határa között, ezen a szakaszon jelenleg is több teherjárművet mentenek a hóból – közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

Schreindler Ágnes őrnagy tájékoztatása szerint 24 felnőttet és 3 gyereket szállásoltak el Beled művelődési házában; mindannyian a 86-os úton fekvő település körzetében akadtak el járművel a hóban.

Korlátozás Pápa és Celldömölk között!

Az erős hófúvás miatt képtelenek tisztítán tartani az utat Pápa és Celldömölk között, ezért komin-forgamom korlátozást rendeltek el az úton! A buszok továbbra is járnak, de képtelenek tartani a menetrendet!

Késnek a vonatok és a buszok, de még járnak!

Az autóbuszforgalom nagyon lelassult a dunántúlon. Információink szerint eddig minden járat el tudott indulni Pápáróé és késéssel ugyan, de mindenhová meg is érkezett.

Vasúton is hasonló a helyzet, a vonatok járnak, késésük 15-20 perc.

Semmilyen körülmények között ne induljanak útnak!

Magyar Közút nemhogy nem ajánlja, egyenesen azt kéri a Nyugat-Dunántúl lakóitól, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak. A hófúvás és a folyamatos havazás miatt nem tudják garantálni, hogy egy éppen járhatóvá tett útszakasz meddig marad járható.

Nehézségek a 83-ason Győr felé!

Veszprém megyében három út járhatatlan.A 8412-es, a 8406-os és a 8416-os úton nem lehet haladni Kemenesszentpéter és Vas megye, Kemeneshőgyész és Vas megye, valamint Malomsok és Csikvánd között, de elzárt település nincs.

Veszprém megye alsóbbrendű útjai általában nehezen járhatók.A főutakon, ha a megszokottnál lassabban is, de lehet közlekedni, nehézséget egyedül a 83-as út Tét és Tétszentkút közötti (Győr megye) szakaszáról jelentettek.

Piros riasztás!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megye egyes kistérségeire hófúvás miatt péntek hajnalban - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t.

Ezeken a területeken pénteken délelőtt erős hófúvásra lehet számítani, a viharos szél miatt a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszok várhatóak. Emellett csaknem az egész Dunántúlon érvényben van első- vagy másodfokú riasztás szintén a hófúvás miatt. Az OKF azt kéri, hogy az érintett területeken, csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos.

Az OKF arra kéri az autósokat, aki teheti, ne induljon útnak, illetve csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel tegye, és közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

Fotó: idokep.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.