Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2011. Július 06. 16:46, szerda | Helyi
Forrás: www.panke.hu

Városi Nagycsaládosok Napja a Népesedési Világnap alkalmából- Július 10.

Városi Nagycsaládosok Napja a Népesedési Világnap alkalmából- Július 10.

Mert nagycsaládban élni jó!

A Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete (PÁNKE) második alkalommal rendezi meg Pápán Július 10-én a Városi Nagycsaládosok Napja című rendezvényét.

Az egyesület főképpen a kis és nagycsaládosok érdekében tevékenykedik, céljai közé tartozik az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése, a nagycsaládosok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, felmutatni a társadalomnak azokat az értékeket, amelyeket a nagycsaládok képviselnek, a nagycsaládok egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. Az egyesület tevékenységi körébe tartozik a kulturális tevékenység, környezetvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, emberi és állampolgári jogok védelme. Az Egyesület főbb törekvései a nagycsaládok politikai, gazdasági, társadalmi és erkölcsi jelentőségének megismertetése és elismertetése, ennek érdekében elősegíti a nagycsaládosok valós társadalmi helyzetének felmérését és bemutatását, javaslatokat terjeszt elő az illetékes állami, politikai és társadalmi szervekhez és szervezetekhez a családokat, különösen a nagycsaládokat érintő ügyekben.

A rendezvény célja, hogy egy nap a kis- és nagycsaládosokról szóljon, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a család, már csak azért is, mert Magyarországon aggasztóan nagy a népesség fogyás.
A PÁNKE tagjai anyagiakat, időt és energiát nem sajnálva, teljes gőzzel készülnek a rendezvényre. Úgy próbáltuk összeállítani a programot, hogy mindenkinek kellemesen teljen a napja, ha ellátogat a rendezvényünkre. Délelőtt leginkább a kicsikre fordítunk nagyobb figyelmet, lesz bicikli akadály-verseny, kézműveskedés, arcfestés, tejivó és fánkevő-verseny, ugrálóvár. A délelőtti fellépők is ezen elgondolás szerint főleg a kisebb gyermekek, kisgyermekes családok igényei alapján lettek felkérve. Reményeink és terveink szerint a Városi Nagycsaládosok Napja évente megrendezésre kerülő program, ezért döntöttünk úgy, hogy a bicikli akadály-verseny győztese egy „PÁNKE vándorkupát” is kap, amely a következő évek során képviseli a rendezvény életképességét és létjogosultságát a város közéleti eseményei között.
A délutáni szakmai előadások célja, hogy a családosok-nagycsaládosok aktuális és jövőbeni helyzetéről halljunk tájékoztatókat. Bár rendezvényünk nem politikai, hanem civil rendezvény, a családosok életét nagyban befolyásolja az aktuálpolitika, ezért olyan elismert szakembereket hívtunk meg, akik segítenek megismerni a családok segítésére, védelmére tett politikai lépéseket és a civil szervezetek lehetőségeit, feladatait.
Ezen a délutáni szakmai előadáson vendégelőadóink:
Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke,
Székely András, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom képviselője,
Dr. Hoffmann Rózsa, Oktatásért Felelős Államtitkár
.
A komoly témák után ismét szerepet kap a tánc és az ének a mindannyiunk által kedvelt fellépőkkel. Késő délután pedig Tinidiszkó, mely természetesen nem csak tiniknek szól, hanem mindenkinek, aki kulturált körülmények között szeret táncolni és kikapcsolódni.

Úgy gondoljuk, hogy Egyesületünk számos szakmai és szociális jellegű tevékenysége mellett szükség van egy olyan rendezvényre is, amely – bár létrehozását fontos társadalompolitikai és gazdaságpolitikai okok motiválták – mégiscsak a derűről, a család fontosságáról és a gyerekekkel töltött hasznos időtöltésről szól.

Köszönjük az előadók fellépését, akik ellenszolgáltatás nélkül fogadták el meghívásunkat, s vállalták, hogy fellépésükkel színesítik a programot, valamint köszönjük a támogatóink tárgyi felajánlásait.

Mindenkit sok szeretettel vár a PÁNKE!

Krasztel Lászlóné elnök

Címkék: nagycsaládos

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 17:54, péntek | Helyi

Három autó és egy tehergépkocsi ütközött Városlődnél - Ketten meghaltak, öten megsérültek

Három autó és egy tehergépkocsi ütközött, öt személy megsérült, két fő életét vesztette Városlődnél, a rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.

2020. Szeptember 25. 16:29, péntek | Helyi

Pénzért szerzett alkalmi partnert egy férfinak, akivel a pápai buszpályaudvaron találkozott

Kerítés és lopás bűntettével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 47 éves elkövetőt, aki 2019 októberében pénzért szerzett alkalmi partnert egy férfinak,

2020. Szeptember 25. 16:26, péntek | Helyi

Kiskorú gyermekei szeme láttára bántalmazta feleségét, éveken át

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal 47 éves férfival szemben, aki közel két éven keresztül, többször a gyermekeik szeme láttára bántalmazta a feleségét.

2020. Szeptember 24. 19:22, csütörtök | Helyi

Nem adta vissza a talált pénztárcát a férfi, a rendőrök kihallgatták

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.