Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2021. Január 27. 10:46, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

Több tonna szalámit ajánlott fel a Pápai Hús a rászorulók számára

5 tonna turista szalámit adományozott a gyár a Katolikus Karitásznak. A humanitárius szervezet rászuruló családok számára juttatja el az élelmiszert, szerte a megyében.

A nagy mennyiségű adományból Pápára és környékére is került bőven, ezzel kapcsolatban a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász képviselői a Városházán egyeztettek a pápai városvezetéssel. Szíjártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója köszönetet mondott a jelentős mennyiségű, mintegy 7 millió forint értékű adományért. - Elsősorban a Veszprém-Főegyházmegye területén működő karitász csoportokhoz kerül az élelmiszer, ők fogják nagycsaládosoknak, idős, beteg embereknek szétosztani. A főegyházmegye katolikus iskoláiba is kerül az adományból, ahol szintén a nehezebb sorsú diákok és családtagjaik fognak kapni belőle - tudtuk meg Szíjártó Lászlótól.

A Katolikus Karitász dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő közbenjárásával került kapcsolatba a Pápai Hússal, amely az adományozás szándékával kereste fel a képviselőt.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is üdvözölte a húsgyár karitatív akcióját. - A Pápai Hús tulajdonosa, Frank Liu folyamatosan keresi a lehetőségét annak, hogy a társadalmi felelőségvállalásra alapozva is kifejezhesse Magyarország és Pápa iránti tiszteletét, együttműködési készségét - hangsúlyozta a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 15:46, csütörtök | Helyi

A hétvégi tömeges oltás miatt parkolóhelyeket zárnak le a kórház előtt

1000 ember beoltását végzik el a Gróf Esterházy Kórházban a következő három napon. Arra kérik a közlekedőket, hogy az oltásra igyekvők számára hagyják szabadon a kórház előtti parkolóhelyeket.

2021. Március 04. 13:27, csütörtök | Helyi

Öt pápai rendőrnek adott át jutalmat a polgármester

Dr. Áldozó Tamás azt ismerte el, hogy a rendőrök két illegális hulladéklerakóval szemben is eredményesen tudtak fellépni.

2021. Március 04. 11:32, csütörtök | Helyi

Bezárják az iskolákat, az óvodákat és az üzletek nagy részét

2021. Március 03. 15:47, szerda | Helyi

Mutatjuk, milyen áron juthatsz ingatlanhoz Pápán és környékén

Közel öt éve tart az ingatlanpiac felfelé ívelése: évről-évre emelkednek az árak hazánkban.