Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 05. 19:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Több megbetegedés is összefüggésbe hozható a Hit Gyülekezete pápai közösségével

Több megbetegedés is összefüggésbe hozható a Hit Gyülekezete pápai közösségével

Ortutay Gábor, a gyülekezet lelkipásztora megerősítette értesülésünket, hogy több gyülekezeti tag mintája is pozitív lett az elmúlt napokban.

A lelkész adatvédelmi okból nem adhatott felvilágosítást a tudomására jutott fertőzöttek számáról, információink szerint azonban a Pápán eddig igazolt 17 fertőzött jelentős része összefüggésbe hozható a gyülekezettel.

A Hit Gyülekezete legutóbbi közösségi összejövetelét július 25-én tartotta - tudtuk meg a lelkipásztortól.

A gyülekezet Országos Vezetősége az istentiszteletek felfüggesztése
mellett döntött a mai naptól (2020. augusztus 05.) az egész országra
kiterjedően
- tette hozzá.

"A jelenlegi információk szerint a gyülekezet egyik vidéki összejövetelén tudtán kívül koronavírussal fertőzött személy is részt vehetett. Úgy tűnik, hogy a gyülekezet által kiadott, folyamatosan aktualizált járványügyi protokollt megsértették; a vizsgálat lezárultáig, illetve további döntésig minden összejövetelt felfüggesztünk. A helyileg illetékes szervekkel való kapcsolatfelvétel haladéktalanul megtörtént, a kontaktkutatáshoz minden segítséget megadunk" - áll az országos vezetés közleményében.

A gyülekezet összejövetelein egyébként csak olyan személy vehetett (volna ?) részt, akinek az elmúlt 2 hétben nem volt lázas, fertőző betegsége (köhögés, nehéz
légzés, légszomj, hidegrázás, izomfájdalom, torokfájás, hasmenés, újonnan
kialakult ízérzés- vagy szaglászavar),akinek a közvetlen környezetében nem volt lázas fertőző beteg az elmúlt 2 hétben és aki nem járt külföldön az elmúlt 2 hétben. Beltéri összejöveteleken 65 év felett az arcmaszk használatát is kötelezővé tették.

Fotó: Hit Gyülekezete Pápa - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.