Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. December 03. 08:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

A Pápai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy 37 éves helybeli férfit, aki a sorozatban igényelt gyorskölcsöneinek, áruvásárlási hiteleinek egyikét sem fizette.

A vádirat szerint az elkövető először 2017 májusában egy pénzügyi szolgáltatótól 110 hetes futamidőre igényelt 400 000 forintot úgy, hogy a törlesztés már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában. A vádlott ezt követően az egyik pápai műszaki üzletben mobiltelefon és hajvágó vásárlásához vett igénybe 243 000 forintos fogyasztási kölcsönt június közepén, majd két nap múlva ugyanebben az áruházban egy újabb mobiltelefont vett hitelre. A 275 000 forintos áruvásárlási gyorskölcsönt ez esetben egy másik pénzintézet biztosította, a vádlott azonban egyik banknak sem fizetett. Második vásárlása alkalmával még valótlan nyilatkozatot is tett, minthogy egyéb hiteleit letagadta, s ezért hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, s abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben a Pápai Járásbíróságnak. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy az egyik sértett által a kárának megtérítése érdekében bejelentett polgári jogi igénynek a bíróság adjon helyt, míg a bűncselekményekkel megszerzett pénznek azt a részét, amelyre a két másik sértett nem jelentett be polgári jogi igényt, vagyonelkobzással vonja el a vádlottól.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 17:35, csütörtök | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 21. 09:13, csütörtök | Helyi

Elhanyagolta befogadott kutyáját, állatkínzás miatt vádolják

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, akinek kutyája a hónapokon át tartó elhanyagolás következtében végül súlyos állapotban került az állatvédők oltalma alá

2021. Január 20. 11:49, szerda | Helyi

Pápa évzáró ingatlanpiaci árai

Ha a 2020-as év ingatlanpiacán zajló eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet összegezhetünk.

2021. Január 20. 11:38, szerda | Helyi

Pápán nyitják meg a Házasság Hete országos rendezvénysorozatot

A Házasság Hete országos rendezvénysorozat nyitó istentisztelete a Pápai Református Templomban lesz 2021. február 7-én, 10 órakor.