Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Január 01. 16:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Veol.hu

Pápán született meg a megye első idei babája

Pápán született meg a megye első idei babája

Kedden hajnal 1 órakor született meg 2019 első kisbabája Veszprém megyében. Az első újszülött idén a pápai kórházban látta meg a napvilágot.

A veol.hu cikke szerint Nusser Sára január elsején 1.00-kor 3200 grammal és 54 centiméterrel, természetes úton született a pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézeti Szakrendelőben. Az édesanya és az újszülött is jól vannak.

Nusser-Jákli Kitti, a kislány anyukája a Naplónak nyilatkozva elmondta, Sára a terhesség 40. hetében jött világra, a szülésen a „hősiesen helytállt” édesapa mellett Kitti keresztanyja is bent tartózkodott. A kislány az első gyermek a nyárádi családban.

Az édesanya a névválasztás kapcsán elárulta, fontos volt az egész család számára, hogy egyszerű, hagyományos neve legyen a gyermeknek. Mint beszámolt róla, leírhatatlanul jó érzés volt először megfogni a kisdedet a szülőágyon, „hirtelen megváltozott a világ”.

Délelőtt 11 óráig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház három újszülött jött világra, az ajkai Magyar Imre Kórházban addig nem történt születés.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 16:35, péntek | Helyi

Hiányzik egy elsőbbségadás kötelező tábla a Szent László és a Bástya utca kereszteződésében

Olvasónk hívta fel hírportálunk figyelmét arra, hogy néhány hete eltűnt egy közlekedési tábla a kereszteződésből.

2020. Január 24. 16:33, péntek | Helyi

Közlekedésbiztonsági foglalkozás angol nyelven

A Pápán működő nemzetközi iskola növendékei rendhagyó iskolarendőr foglalkozáson vehettek részt a helyi rendőrkapitányság szervezésében.

2020. Január 24. 16:00, péntek | Helyi

Égig érő, óriási felkiáltójel, máig hallható jajszó!

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet kis küldöttsége koszorút vitt ma késő délután a pápai vasútállomás bejáratánál álló holokauszt-emléktáblához, az auschwitzi haláltábor 75 évvel ezelőtti felszabadulására emlékeztetve.

2020. Január 23. 16:15, csütörtök | Helyi

Főbérlője pénzét lopta el

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves egyházaskeszői fiúval szemben folytatott.