Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 20. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápai tűzoltó nyerte az országos vadászversenyt

Pápai tűzoltó nyerte az országos vadászversenyt

Május 14-én és 15-én tartották meg az ötödik országos korongvadász- és vadászversenyt Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ravazdi erdészetének területén.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett viadalra az ország minden részéből érkeztek sportvadászok és sportlövők, csaknem hatvanan, köztük néhány nő is volt.

A verseny kedd délután regisztrációval kezdődött, majd az úgynevezett golyós verseny következett, amelynek során vadászfegyvernek minősített puskával lőhettek céltáblára az egyéniben induló versenyzők. Öt lövést adhattak le a különböző távolságokra elhelyezett, egész alakos zerge, illetve ülő róka alakra. A vadászoknak biztos kézre és éles látásra volt szükségük, helyzetüket ugyanis még az időjárás is nehezítette, nem kímélte az eső és a szél a versenyzőket.

Szerdán a korongvadászverseny valamivel jobb időjárási viszonyok mellett kezdődött, de dél körül ismét eleredt az eső. Az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba. Veszprém megyéből hárman indultak a megmérettetésen, valamennyien a vadászverseny versenyszámban. Az eredmények összesítését követően indulóink előkelő helyen szerepeltek.

A vadászverseny kategória helyezettjei:

1. Veszeli Tamás tűzoltó főhadnagy (Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)
2. Kéri Attila
3. Elek Dénes

Megyénk további versenyzői is a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói: Istenes László tűzoltó főtörzsőrmester, aki hetedik helyen végzett, valamint Varga Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester, aki pedig a tizenötödik helyen zárt.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya gratulál a sikeres szerepléshez!

Fotó: Varga Krisztián

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 16. 07:33, vasárnap | Helyi

Remek volt a hangulat a Margaret Island koncertjén

A fiatal zenekar először járt városunkban. Videónk és képeink a szombat esti koncertről:

2019. Június 16. 07:12, vasárnap | Helyi

95 éves lenne Huszár János helytörténész

95 esztendős lenne Pápa város néhai ikonikus alakja, a jeles pápai pedagógus és helytörténész: Huszár János.

2019. Június 15. 11:50, szombat | Helyi

Rengeteg a rendőr Mezőlak környékén

Emberi testrészt talált egy autós tegnap késő délután Mezőlak közelében. A rendőrség keresőkutyákkal, nagy erőkkel vonult a helyszínre, hogy átvizsgálja a környéket.

2019. Június 15. 08:08, szombat | Helyi

Emberi testrészt talált egy autós Mezőlak közelében

Olvasónk tájékoztatása szerint pénteken késő délután egyik ismerőse kerékcsere közben egy emberi lábat talált az árokban, Mezőlak közelében.