Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2018. Február 21. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Negyvenmilliós projekt indul a városi könyvtárban

Negyvenmilliós projekt indul a városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtár sikeres pályázatának köszönhetően megújul az intézmény udvarán található, jelenleg raktárként funkcionáló épület, valamint IKT eszközöket és bútorokat szereznek be.

A könyvtár olvasótermében ma délután megtartott sajtótájékoztatón Polovitzerné Antal Mónika ismertette a több mint 40 millió forint értékű projekt részleteit. A könyvtáros elmondta, az udvaron álló épületet felújítják és átalakítják, kialakítanak egy számítógépes oktatótermet és egy kiállítótermet. A projekt tartalmazza a termek berendezését is, így informatikai eszközök és bútorok is beszerzésre kerülnek. Szintén a projekt keretében a könyvtárban lévő munkaállomásokat és az olvasói számítógépeket is fejlesztik, összesen tíz új számítógépet szereznek be. A projekt 2018. februárjában indult és 2019. január 31-én zárul, ezt követi egy öt éves fenntartási időszak, melynek során körülbelül 1500 fő vesz majd részt tanulási programokon, az új oktatási terekben.

A projektmenedzsmenti feladatokat a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. végzi. A cég ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a 108 négyzetméter hasznos alapterületű épületben egy 72 négyzetméteres foglalkoztatót alakítanak ki. Az épületet teljes egészében akadálymentesítik, elvégzik az energetikai megújítást, hőszigetelelik, valamint kicserélik a nyílászárókat. Ezen kívül kialakítanak egy kisebb foglalkoztató helyiséget és vizesblokkokat. Az épület átalakítása és megújítása nagyjából 26 millió forintba kerül majd, mely a beérkező árajánlatok függvényében válik véglegessé - mondta el Rádi Róbert ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, amikor öt évvel ezelőtt a kastélyból jelenlegi helyére költözött a könyvtár, egy olyan félkész állapotban lévő infrastruktúrát kapott, amely nagyon sok fejlesztési lehetőséget hordoz magában. - Azt látjuk, hogy a városi könyvtár képes élni ezekkel a lehetőségekkel, képes olyan pályázatokat megfogalmazni, amiket a bírálók is pozitívan fogadnak - fogalmazott a városvezető hozzátéve, nem ez az egyetlen projekt, amely a könyvtárt érinti, hiszen az épületenergetikai fejlesztések sorában a könyvtár épületegyüttesének egy része is korszerűsítésre kerül. A polgármester azt javasolja a pápaiaknak, hogy kövessék a könyvtár felhívásait és éljenek azokkal a lehetőségekkel, melyeket - akár a szóban forgó projekt keretében - hozzáférhetővé tesz az intézmény.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 14:00, szerda | Helyi

Már áll a város karácsonyfája a Fő téren

A 10 méteres ezüstfenyő a Göncöl utcából érkezett, lakossági felajánlásként.

2020. November 25. 13:59, szerda | Helyi

Országos elismerések a Pápa és környéke Szuperinfónak

A közelmúltban a Magyar Vöröskereszt és a NÉBIH is köszöntő oklevéllel fejezte ki köszönetét a szerkesztőségnek, az elmúlt évben tanúsított együttműködéséért.

2020. November 23. 13:02, hétfő | Helyi

Vásárlási idősávot vezetnek be az időseknek

Hétköznap 9-11 között és hétvégén reggel csak az idősek vásárolhatnak.

2020. November 21. 08:17, szombat | Helyi

Várja az fiatalokat az újjászervezett pápai vízilabda sport!

Hat évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetbe került a sportág Pápán, de mára újjászervezték az egyesületet, melynek stabilizálódott a működése. Egyre több fiatal választja újra a vízilabdázást a városban.