Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. Október 01. 09:06, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Múzeumi játszótér a Fő téren, érdekes programok a Kékfestő Múzeumban szombaton

Múzeumi játszótér a Fő téren, érdekes programok a Kékfestő Múzeumban szombaton

A Gróf Esterházy Múzeum immár hatodik alkalommal csatlakozik a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, október 5-én szombaton ismét megelevendik a városközpont.

Nagy siker minden esztendőben a Fő téri múzeumi játszótér, így ez idén is szerepel a kínálatban, de ezúttal Pápa barokk tere mellett a Kékfestő Múzeumban is várják az érdekldődőket, természetesen más-más programokkal, mondta dr. Nagy-L. István múzeumigazgató a mai sajtótájékoztatón.

- A program vezérfonala idén a kékfestés, ehhez kapcsolódik a játszóház a Fő téren, népi fajátékokkal várjuk a családokat, de összeállítunk egy kamarakiállítást is, hisz múzeumunk fontos tudományága a régészet. Idén egy érdekes leletegyüttes került elő Pápateszéren, többek közt egy római kori bronzüst, melyet sikerült restaurálni, s ezt szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek - mondta az igazgató. A nyomozós játékban idén egy eltűnt mintafa után eredhetnek a családok. A Fő téren vásári komédia is lesz, a Paramisi Társulat most először mutatkozik be városunkban. A Kékfestő Múzeumban a rendezvény ideje alatt, 14-18 óráig ingyenesen látogatható a szabadulószoba, azonban erre előzetes regisztráció szükséges. A múzeumban emellett látványfestés is szerepel a programban. Dr. Nagy-L. István hozzátette, hogy a rendezvényt a Pápa Város Kulturális Fejlesztéséért Helyi Közösség pályázatának segítségével tudják megrendezni.

Unger Tamás alpolgármester is jó szívvel ajánlja a rendezvényt a pápaiak figyelmébe, hisz a múzeumi programok mindig komplex kikapcsolódási, művelődés és szórakozási lehetőséget kínálnak. - Emellett ez a fesztivál is kapcsolódik azon törekvésünkhöz, hogy a város Fő terén rendezvények legyenek. Olyan rendezvények, melyek sokakat megszólítanak, tartalmas időtöltést kínálva - tette hozzá az alpolgármester, aki emlékeztetett arra, hogy a városban a helyi bevételek minden ötödik adóforintját a kultúrára fordítják, ezzel is bizonyítva, hogy valóban fontos terület ez.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 16:35, péntek | Helyi

Hiányzik egy elsőbbségadás kötelező tábla a Szent László és a Bástya utca kereszteződésében

Olvasónk hívta fel hírportálunk figyelmét arra, hogy néhány hete eltűnt egy közlekedési tábla a kereszteződésből.

2020. Január 24. 16:33, péntek | Helyi

Közlekedésbiztonsági foglalkozás angol nyelven

A Pápán működő nemzetközi iskola növendékei rendhagyó iskolarendőr foglalkozáson vehettek részt a helyi rendőrkapitányság szervezésében.

2020. Január 24. 16:00, péntek | Helyi

Égig érő, óriási felkiáltójel, máig hallható jajszó!

Az Elsősorban pápai Városbarát Egylet kis küldöttsége koszorút vitt ma késő délután a pápai vasútállomás bejáratánál álló holokauszt-emléktáblához, az auschwitzi haláltábor 75 évvel ezelőtti felszabadulására emlékeztetve.

2020. Január 23. 16:15, csütörtök | Helyi

Főbérlője pénzét lopta el

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 18 éves egyházaskeszői fiúval szemben folytatott.