Városlista
2020. január 27, hétfő - Angelika

Hírek

2012. Január 10. 15:52, kedd | Bulvár
Forrás: Érthetően Az Egészségért Alapítvány

Miss Colours Hungary 2012 - Az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny

Miss Colours Hungary 2012 - Az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny

Az Érthetően Az Egészségért Alapítvány és a Colours Rehab Kft. szervezésében, 2012. február 25-én a Larus Rendezvényközpontban kerül megrendezésre az első magyarországi kerekesszékes szépségverseny.

A hölgyek ruháit Zoób Kati tervezi, a zsűriben helyet foglal Magony Szilvia, Lakatos Márk és Erika Bogan, az amerikai kerekesszékes szépségkirálynő is.

A külföldön már múlttal rendelkező kerekesszékes szépségversenyek után Magyarországon is megrendezésre kerül az első hazai kerekesszékes szépségverseny, a Miss Colours Hungary 2012. A szépségverseny célja bemutatni, hogy a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség és nőiesség, illetve a kerekesszékes hölgyek is szépek, vonzóak, nőiesek, így nincs okunk arra, hogy másként tekintsünk rájuk, mint ép társaikra. A verseny során a zsűri az egész személyiséget veszi majd figyelembe, azaz a megjelenés mellett fontos szempont a jelentkező hölgyek elhivatottsága, rátermettsége és kommunikációs készsége is.

A szépségverseny ötletgazdája, Kazány Tibor, a Colours Rehab Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy maga is kerekesszékes lévén tudja, mennyire fontos az új célok kitűzése és az egészséges önértékelés megteremtése egy megváltozott élethelyzetben. „Sok kerekesszékes hölgyet ismerek, akik szeretnék megmutatni a társadalomnak, hogy kerekesszékesként is lehet valaki vonzó és elragadó személyiség! A Miss Colours Hungary 2012 szépségverseny során is olyan hölgyeket keresünk, akik ezt az életfelfogást vallják, szeretik a kihívásokat, és a nehézségek ellenére tovább szeretnének lépni egy szép karrier felé.”

Pataki Zita műsorvezető szívesen vállalta a rendezvény háziasszonyának szerepét, amikor megismerte a szépségverseny küldetését. „ A Miss Colours Hungary-t szép kezdeményezésnek tekintem és a verseny célkitűzései találkoznak az értékrendemmel, ezért csatlakoztam örömmel a rendezvényhez.”

A nappali viseleteket az új magyar divatmárka, az ATTITUDE biztosítja, a nőiesség, a klasszikus és időtlen elegancia jegyében, melynek tervezője és művészeti vezetője, Zoób Kati divattervező. A szépségverseny döntősei pedig a tervezőnő saját kollekciója, a Katti Zoób Couture ruhakölteményeiben vonulnak fel. Janusch Zsuzsa, a Kézmű Nonprofit Kft. belföldi értékesítési vezetője, szerepvállalásukról elmondta: „Zoób Katihoz hasonlóan fontosnak tartjuk a szervezők olyan irányú törekvését, hogy hosszú távon kívánnak foglalkozni a kerekesszékes hölgyek lehetőségeinek kiterjesztésével, amihez örömmel járulunk hozzá az ATTITUDE és a Katti Zoób kollekcióval.”

Magony Szilvia szépségkirálynő és műsorvezető kiemelte, hogy a kerekesszék nem zárja ki a szépséget és nőiességet, hiszen a legfontosabb a természetesség, egy őszinte mosoly pedig mindennél többet ér. „Azt üzenem a kerekesszékes hölgyeknek, hogy ne féljenek és jelentkezzenek a Miss Colours Hungary szépségversenyre, mert ez egy izgalmas új dolog, ami egy életre szóló élményt ad a szépségversenyen elinduló versenyzőknek.”

Dr. Ari Lajos, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgató-helyettese így nyilatkozott: „Munkám során rengeteg esetben tapasztaltam, hogy egy megváltozott élethelyzetben a fizikai gyógyuláshoz vezető úton rendkívül fontos szerepe van a lelki egészség helyreállításának is, amihez új célok keresése, és megvalósítása adhat segítséget. Ezért nagyon fontosnak tartom a Miss Colours Hungary kezdeményezését, ahol a kerekesszékes hölgyek szépségük mellett rátermettségüket is bizonyíthatják.”

A zsűri tagja Murga György is, a Larus Étterem és Rendezvényközpont üzletág igazgatója, aki elmondta, azért vesznek részt szívesen a szépségverseny megrendezésében, mivel a Miss Colours Hungary-t egyedülálló kulturális kezdeményezésnek tartják. „Amellett, hogy az üzletünk adottságai megfelelőek egy szépségversennyel és színvonalas produkciókkal színesített rendezvény megrendezésére is, a Miss Colours Hungary szellemisége és küldetése számunkra is kiemelt jelentőségű.”

„A Miss Colours Hungary célkitűzései között az is szerepel, hogy felhívjuk a figyelmet a kerekesszékes emberek helyzetére és sikereire, valamint az akadálymentesítés fontosságára” – összegezte Varga-Tarr Sándor, a Miss Colours Hungary 2012 projekt igazgatója.

A szervezők 2012. január 9. és január 31. között várják aktív kerekesszékes hölgyek jelentkezését a www.misscolours.com weboldalon.


További információ:
Varga-Tarr Sándor
projekt igazgató
Telefon: 0621-202-69-42
Mobil: 06-20-496-96-81
E-mail: info@misscolours.com
Honlap: www.misscolours.com
www.facebook.com/misscolourshungary

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 27. 12:09, hétfő | Bulvár

Tíz előadóval kezdődik A Dal 2020 műsor

Tíz produkció látható A Dal 2020 szombati első műsorában. A sorozat három válogatójából összesen tizennyolc dal jut a két elődöntőbe, ezekből nyolc előadó kerül a március 7-i döntőbe.

2020. Január 27. 07:15, hétfő | Bulvár

Sam Mendes 1917 című filmje kapta az amerikai rendezőcéh fődíját

Sam Mendes 1917 című első világháborús drámája kapta a legjobb film díját az Amerikai Rendezők Céhének (DGA) szombaton megrendezett díjátadó ceremóniáján Los Angelesben.

2020. Január 26. 16:36, vasárnap | Bulvár

Madonna újabb koncertjét mondta le

Újabb koncertjét mondta le Madonna: a popsztár ezúttal a hétfőre Londonba meghirdetett fellépését fújta le korábbi sérüléseire hivatkozva.

2020. Január 25. 08:26, szombat | Bulvár

Készül a Marvel Kapitány folytatása

Hivatalosan is elkezdődtek a nagysikerű Marvel Kapitány című szuperhősfilm folytatásának munkálatai.