Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. Június 15. 12:21, hétfő | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Másodszor lett Magyarország jó tanulója - jó sportolója a pápai tollaslabdázó

Másodszor lett Magyarország jó tanulója - jó sportolója a pápai tollaslabdázó

Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől Magyarország jó tanulója-jó sportolója címet kapott Horváth Csanád, a Türr István Gimnázium és Kollégium 7. évfolyamos tanulója, a Kilián DSE tollaslabdázója.

A címre azok a diákok voltak jogosultak, akik a 2018/2019-es tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el - írja a Pápa-ma.hu. A 14 éves pápai fiatalember a tanévet 4,9-es átlaggal zárta, emellett a hazai utánpótlás tollaslabda versenyeken is sikerrel tette le névjegyét.
- Maximálisan megérdemelte az elismerést, rengeteget dolgozik, példamutató a sporthoz való hozzáállása - méltatta tanítványát, Horváth Attila, a Kilián DSE edzője. - Csanád a 2019-es magyar bajnokságot saját korosztályában egy ezüst-és egy bronzéremmel zárta, az országos diákolimpia döntőben pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Korából adódóan természetesen még nem kész játékos, van hova fejlődnie, hiszen néha a versenyeken vannak nem várt hullámvölgyei, amire sem ő, sem mi, edzők nem találjuk a magyarázatot. Ugyanakkor nagyon tudatos, megfogadja a tanácsokat, sokszor visszanézi mérkőzéseit, amikből igyekszik leszűrni a tapasztalatokat. Úgy vélem, nagyon jó helyre került a kitüntetés.

Csanád érdeklődésünkre elmondta, nagyon örült és megtiszteltetésnek vette a díjat, melyet már második alkalommal kapott meg.
- Édesanyám hívott, hogy postai úton megérkezett az oklevelem, természetesen nagyon boldog voltam - idézi fel azokat a pillanatokat a fiatal sportember, amikor megtudta, hogy ismét elismerték tanulmányi- és sport eredményeit. - Szorgalom, kitartás és mások önzetlen segítsége kell ahhoz, hogy az iskolapadban és a pályán is meg tudjam állni a helyemet, szeretnék köszönetet mondani szüleimnek, tanáraimnak és edzőimnek a támogatásért. Nem könnyű összeegyeztetni a tanulást és az edzéseket, versenyeket, de mivel nagyon szeretem ezt a sportot, mindent megteszek azért, hogy egyik se menjen a másik rovására. Edzés előtt és után is tanulok, kicsit szomorú voltam, hogy egy tantárgyból - énekből - nem sikerült a négyesnél eggyel jobb jegyet kapnom.
A fiatal sportember hozzátette, a karantén alatt sem állt le az edzésekkel, meglátása szerint a sok futó-, erősítő edzéseknek köszönhetően elsősorban fizikálisan fejlődött sokat, májustól pedig ismét kezébe vehette ütőjét, így már a technikára is tud kellő figyelmet fordítani. Szükség is van a gyakorlásra, hiszen augusztusban ott lesz az országos bajnokság mezőnyében.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 09:13, csütörtök | Helyi

Elhanyagolta befogadott kutyáját, állatkínzás miatt vádolják

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, akinek kutyája a hónapokon át tartó elhanyagolás következtében végül súlyos állapotban került az állatvédők oltalma alá

2021. Január 20. 11:49, szerda | Helyi

Pápa évzáró ingatlanpiaci árai

Ha a 2020-as év ingatlanpiacán zajló eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet összegezhetünk.

2021. Január 20. 11:38, szerda | Helyi

Pápán nyitják meg a Házasság Hete országos rendezvénysorozatot

A Házasság Hete országos rendezvénysorozat nyitó istentisztelete a Pápai Református Templomban lesz 2021. február 7-én, 10 órakor.

2021. Január 19. 15:53, kedd | Helyi

Mobiltelefont talált a fűben a férfi, eltette, majd a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.