Városlista
2022. július 7, csütörtök - Appolónia

Hírek

2013. December 24. 14:19, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Kissé késve, de karácsony másnapján már birtokba is vehetjük a jégpályát

Kissé késve, de karácsony másnapján már birtokba is vehetjük a jégpályát

Hibát észleltek a pápai Fő téren megépített jégpálya próbaüzemekor. A nem egyenletesen képződő jégréteg okát megtalálták és a hibát elhárították. Holnapután birtokba lehet venni a pályát a tervek szerint.

Igaz, ennek némiképp elentmond az, hogy mára a jég elolvadt (valószínűleg a szél miatt (a szerk.)) és maximum vízifocizni lehetne a téren.

Műszaki probléma adódott

"Még zajlik a jégpálya üzembe helyezése a Fő téren, de a tervek szerint a napokban már birtokba vehetik a korcsolyapályát a téli sportok szerelmesei. Az elmúlt hét elejétől a gépészeti berendezés telepítését követően a kivitelező átvizsgálta a korábban megépített vezetékeket és csöveket, feltöltötték a rendszert fagyálló folyadékkal és beindították a jég készítését végző berendezést. A próbaüzem során olyan műszaki problémát észleltek, ami miatt nem alakult ki egyenletes jégréteg, így a szakemberek az elmúlt napokban a hiba megkeresésén és elhárításán dolgoztak. Ez több napot is igénybe vett, hiszen közel hétszáz bekötést kellett ismételten ellenőrizni. A szükséges átkötéseket és a rendszer légtelenítését elvégezték, így hétfő reggeltől egyenletesen működik a fagyasztás a több mint 1000 négyzetméteres felületen - tájékoztatta a papa-ma.hu-t Vörös László. A Boroszlán Zrt. vezérigazgatója hozzátette, ez az egy hét nagyon rövid időnek számít a berendezés telepítéséhez, beüzemeléséhez és a próbaüzem elvégzéséhez.

Már korcsolyáztak rajt

A jégréteg hétfő délelőtt már elérte az egy centiméteres vastagságot, az első korcsolya pedig nem sokkal dél előtt siklott végig a pályán. Igaz ez az egyik szakember lábán volt, hiszen ily módon is ellenőrizni kívánták a jég egyenletességét. Vörös Lászlótól megtudtuk, a jeget csak locsolással szabad hízlalni, így lesz légbuborékmentes és alkalmas a korcsolyázásra. Ahhoz, hogy a pályát üzemszerűen, jó minőségben, vendégek sokaságával lehessen működtetetni 4-5 centiméter vastagságú jégnek kell kialakulnia a területen. Ezt folyamatos locsolással és hűtéssel érik el néhány nap alatt. Hétfőn egyébként a védőszőnyegeket és a függőleges felületeket védő szivacsokat is elhelyezték a kivitelezők a jégpálya körül - ezek a balesetek megelőzését szolgálják -, és az üzemeltető is készül a pálya nyitására. Ez a tervek szerint karácsony másnapján 13 órakor lesz."

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 13:08, szerda | Helyi

Rövidesen folytatódik a Kossuth utca megújítása

Hamarosan ismét munkagépek és munkagödrök jelennek meg a város sétáló utcáján. Elsőként a közműveket cserélik ki.

2022. Július 05. 15:46, kedd | Helyi

Ma ismét szúnyogirtás lesz Pápán!

Rossz idő esetén holnap, vagy holnapután kerül sor a beavatkozásra.

2022. Július 05. 13:17, kedd | Helyi

Bódultan vezetett a sofőr, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság eljárást indított a 34 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen.

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.