Városlista
2019. december 9, hétfő - Natália

Hírek

2019. Március 20. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu, specialolympics.hu

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon aranyérmet szerző magyar labdarúgó válogatottat a Balla DSE két tagja, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor pedig SO sportolóként erősítette.

Március 14 és 21. között Abu Dhabi és Dubaj ad otthont a Speciális Olimpia Nyári Világjátékok eseménysorozatának, melyre Pápáról hárman utaztak. A négyévente sorra kerülő globális multi sporteseményen 190 ország közel 7500 sportolója indult, a 87 fős magyar delegációból 62 versenyző igyekszik minél előkelőbb helyezést elérni. Városunkat a magyar labdarúgó válogatott játékosaként a Balla DSE két tagja képviseli, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor SO sportolóként utazott a honi küldöttséggel.

A magyar labdarúgó válogatott csoportellenfele Szenegál, Ghána, Thaiföld és Németország volt. A mieink elsőként a németekkel találkoztak, akiket egy nagyon nehéz meccsen sikerült egy góllal, 3-2-re legyőzni. A folytatásban Thaiföld várt a magyarokra, az ellenfelet egy nehezebb első- és egy magabiztosnak mondható második félidő után győzték le 3-0 arányban, amivel a csoport élére ugrottak. Másnap Ghána várt a magyar fiúkra, a 3-1-es győzelemmel pedig biztossá vált, hogy a Szenegál elleni végeredménytől függetlenül kedden döntőt játszhatnak Horváth Dávidék. A nyugat-afrikaiak ellen mezőnyben többet birtokolták a labdát a magyarok, mindkét csapat előtt adódott lehetőség, ám gól nem született.
A döntőben a csoportmeccsek során hét pontot gyűjtő Szenegállal meccselt a magyar válogatott, a fináléban aztán Burján Zoltán jóvoltából sikerült betalálni és az egygólos előnyt megtartani, így a fogyatékkal élő sportolók világversenyén Horváth Dáviddal és Bogdán Sándorral a soraiban a magyar labdarúgó válogatott aranyérmet szerzett!

Szép volt fiúk!

Négy versenynap után 23 arany-, 17 ezüst- és nyolc bronzéremnél tart a magyar delegáció.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 16:00, szombat | Helyi

Öt éve hunyt el Borbély Lajos

2019. December 07. 07:26, szombat | Helyi

Mobilhangárokkal gazdagodott a Bázisrepülőtér

Telepíthető repülőgép-karbantartó és -tároló állóhely: ez a hivatalos megnevezése azoknak a mobilhangároknak, melyek az MH Pápa Bázisrepülőtéren adnak otthont a Kecskemétről átmenetileg odaköltözött Gripeneknek.

2019. December 07. 07:17, szombat | Helyi

Összevont ellenőrzést tartottak a pápai a használtcikk-piacon

A bűncselekmények megelőzése volt a célja a pápai akciónak.

2019. December 07. 06:19, szombat | Helyi

Lezárt akta: Nem adott elsőbbséget a motorosnak

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 18 éves pápai sofőrrel szemben folytatott.