Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. Október 28. 15:02, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Jelentős turisztikai fejlesztéseket jelentettek be Pápán

Jelentős turisztikai fejlesztéseket jelentettek be Pápán

200 millió forinttal támogatja egy 48 szobás 4 csillagos szálloda építésének előkészítését és 90 millió forinttal az 5 csillagos kemping fejlesztését a magyar kormány.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese szerdán kora délután tartottak sajtótájékoztatót aVárkertfürdőben.

Dr. Kovács Zoltán elmondta, a 200 millió forintból egy sokkal nagyobb, mintegy 1,8 - 2 milliárd forintos szállodaépítési projektet lehet előkészíteni. Egy 4 csillagos, 48 szobás szállodát terveznek építeni az uszoda és a termálfürdő közötti területre. A szálloda tervezett bekerülési költsége 1,8 milliárd forint, ám a pontos összeget az előkészítő munkálatok elvégzését követően lehet meghatározni, ezután születhet meg a kormánydöntés a fennmaradó támogatási összegről.

A Várkert Thermal Cemping az ország egyetlen 5 csillagos kempingje. A szálláshely fejlesztésére 90 millió forintot fordít a kormányzat, melynek fontos célja, hogy a fiatalabb korosztályt és a családokat is meg tudja szólítani a kemping. Faházakat fognak építeni a területen, amellyel a lakókocsis kempingezők mellett például a kerékpárosokat is meg tudja szólítani a szálláshely. Fontos fejlesztés továbbá családi vizesblokkok kialakítása, amely kényelmi és járvány szempontok miatt is előnyös. Környezetbarátabb is lesz a kemping, hiszen led világítás épül ki, továbbá egyedi mérőórák kerülnek kihelyezésre az összes parcellához.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azokról a fejlesztésekről szólt, amelyek a pápai turizmus fejlesztését célozzák. Megemlítette a 83-as út megkezdett fejlesztését, amely szintén pozitívan hathat a pápai turizmusra, illetve szólt a TOP-os projektekről is, amelyekből mintegy 5 milliárd forintot költenek el ezekben az években, a helyi turizmus fejlesztését és a Várkertfürdő támogatását célozva. Elmondta, a városban a vendégéjszakák száma megközelítette a százezret az elmúlt évben, a polgármester bízik abban, hogy járványhelyzetet követően a százezres szám fölé is sikerül eljutni, köszönhetően a szóban forgó fejlesztéseknek is. A városvezető köszönetet mondott a magyar kormány támogatásáért, dr. Kovács Zoltán munkájáért, a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködéséért, valamint Nagy Zsolt, a Várkerfürdő vezérigazgatójának munkájáért.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese ismertette a turizmus helyi és országos statisztikáit. Elmondta, hogy ezekben a nehéz időkben azt a célt jelölte ki a magyar kormány, hogy a fejlesztések elvégzésére kell koncentrálni ebben a járványhelyzetben, hogy színvonalasabb szolgáltatásokat tudjanak kínálni a járványt követő időkben. Hangsúlyozta, hogy ez nemcsak a nagy szállodaépítésekre vonatkozik, hanem a kis, vagy közepes szálláshelyekre is. Példaként említette a magánszállások számára kínált pályázati lehetőséget, amellyel 1 millió forintra pályázhattak a szálláshelyek szobánként, Pápán közel 70 millió forintot osztottak ki ebben a pályázatban, 14 helyi szálláshely számára.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 08:39, csütörtök | Helyi

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

A Pápai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy 37 éves helybeli férfit, aki a sorozatban igényelt gyorskölcsöneinek, áruvásárlási hiteleinek egyikét sem fizette.

2020. December 02. 07:47, szerda | Helyi

Eltévedt a férfi az erdőben, a pápai rendőrök megtalálták

A pápai körzeti megbízott és katona járőrtársa segített a bajba jutottnak Vaszar mellett.

2020. December 01. 12:50, kedd | Helyi

Nem adta vissza az ácsmunkákért felvett előleget és a munkát sem végezte el

Sikkasztás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt az ácsmunkák elvégzésére vállalkozó 45 éves férfit, aki a megbízója által anyagvásárlásra adott pénzből vett alkatrészeket az egyéb munkái során használta fel.

2020. December 01. 12:48, kedd | Helyi

Eltették a talált pénztárcát, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás miatt folytat nyomozást egy 47 éves nő és egy 57 éves férfi ellen.