Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. Október 21. 15:54, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem megduplázódott a pozitív esetek száma egy hét alatt Pápán

Csaknem megduplázódott a pozitív esetek száma egy hét alatt Pápán

Az egy héttel ezelőtti 35-ről 61-re nőtt a pápai pozitív esetszáma - derült dr. Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján.

Az elmúlt egy héten 49 esetben rendeltek el új zárlatot, azonban 23 korábbit feloldottak. A fertőzöttek átlag életkora 44 év. Jelenleg összesen 314 karantén van érvényben a városban, melyből 61 zárlat, 45 pedig elkülönítés - dertült ki a sajtótájékoztatón.

A polgármester elmondta, hogy az egyik óvodában a szülők együttműkodését kellett kérniük az őszi szünet idejére, ugyanis olyan mértékben csökkent le a munkatársak létszáma a karanténok és a családban való érintettségek miatt, hogy nem lehetett biztosítani a gyermekek felügyeletét.

Az óvodák mellett egyre több középiskolában és általános iskolában jelenik meg a járvány. A polgármester arra kéri a családokat, hogy használják ki az őszi szünet nyújtotta időszakot arra, hogy a gyerekek ne menjenek közösségbe, vágják el azokat a kapcsolatokat, amelyek kontaktok lehetnek a fertözés továbbadása szempontjából, így november elején a remények szerint mindenki egészségesen folytathatja az iskolai tanulmányait.

Egy, a közösségi médiában terjedő pletykáról, mely szerint újabb halálos áldozata lenne a járványnak Pápán, a polgármester elmondta, ilyen esetről nincs információja, az eddig megszünt zárlatokkal kapcsolatban úgy tudja, hogy azokat feloldották és nem haláleset miatt szüntek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 08:39, csütörtök | Helyi

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

A Pápai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy 37 éves helybeli férfit, aki a sorozatban igényelt gyorskölcsöneinek, áruvásárlási hiteleinek egyikét sem fizette.

2020. December 02. 07:47, szerda | Helyi

Eltévedt a férfi az erdőben, a pápai rendőrök megtalálták

A pápai körzeti megbízott és katona járőrtársa segített a bajba jutottnak Vaszar mellett.

2020. December 01. 12:50, kedd | Helyi

Nem adta vissza az ácsmunkákért felvett előleget és a munkát sem végezte el

Sikkasztás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt az ácsmunkák elvégzésére vállalkozó 45 éves férfit, aki a megbízója által anyagvásárlásra adott pénzből vett alkatrészeket az egyéb munkái során használta fel.

2020. December 01. 12:48, kedd | Helyi

Eltették a talált pénztárcát, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás miatt folytat nyomozást egy 47 éves nő és egy 57 éves férfi ellen.