Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 17. 06:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

A szünetben is biztonságban

A szünetben is biztonságban

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a tanév utolsó napjaiban a nyári szünet biztonságos eltöltéséhez adtak tanácsokat általános és középiskolás diákoknak.

A pápai iskolarendőrök a tanév utolsó napjaiban is kiemelt figyelmet fordítottak a diákok tájékoztatására annak érdekében, hogy a nyári szünet alatt ne váljanak jogsértések áldozataivá. A Pápai járás több oktatási intézményében a tanév végén megrendezett iskolai gyermeknapokon, iskolanapokon és iskolarendőr foglalkozásokon a rendőrök hasznos tanácsokat fogalmaztak meg arra vonatkozóan, hogy mire ügyeljenek a diákok, ha egyedül tartózkodnak otthon, vagy amikor a strandokra látogatnak. Az otthonok biztonsága érdekében arra kérték a fiatalokat, hogy a lakás bejárati ajtaját és az utcakaput mindig tartsák zárva még abban az esetben is, ha otthon vannak, valamint idegent ne engedjenek be a lakásba.

Hangsúlyozták, hogy értékes műszaki cikkeket, ékszereket és nagyobb mennyiségű készpénzt ne vigyenek magukkal a vízpartra. Emellett szó esett a strandokon kialakított értékmegőrzők használatának előnyeiről is, valamint arról, hogy a parton magára hagyott csomagok csak akkor vannak biztonságban, ha valaki vigyáz rájuk, míg a többiek fürdenek.
Az előadásokon a rendőrök a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaira és a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó rendeltetésszerű használatára is kitértek, valamint a felső tagozatosok és a középiskolások számára – a közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából – a legális és illegális drogok fogyasztásának kockázatairól és a büntetőjogi következményeiről is tájékoztatást adtak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 09:16, szerda | Helyi

Olvasónk képei a holdfogyatkozásról

Részleges holdfogyatkozás volt keddről szerdára virradó éjszaka. Az egész országban látható jelenséget Pápán örökítette meg olvasónk.

2019. Július 16. 09:29, kedd | Helyi

Veszélyes előzések a 83-ason

Mindössze 30 másodperces az alábbi videó, de két életveszélyes előzést is bemutat.

2019. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Pápai áruházból lopott

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 43 éves pálfai férfi ellen.

2019. Július 16. 09:10, kedd | Helyi

A pápai rendőrök három ittas sofőrt is elfogtak a hétvégén

A pápai járőrök 2019. július 12-én az esti órákban Pápa belterületén, majd pár órával később Nemesgörzsöny utcáin tartottak álló ellenőrzést.