Városlista
2020. december 3, csütörtök - Ferenc

Hírek

2020. Augusztus 14. 20:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

306 pápai van karanténban

306 pápai van karanténban

Augusztus 14-én pénteken sem nőtt tovább a fertőzöttek száma, így továbbra is 43 az aktív pápai esetszám.

- A karanténba helyezett pápaiak száma a ma, péntek 19 órás adatok szerint 306, vagyis a kontaktkutatások eredményeként 46-tal emelkedett csütörtök este óta - közölte telefonos érdeklődésünkre. Járványügyi megfigyelés alatt 222 fő áll, 45 személy esetében elkülönítés van érvényben és 39 azon pápaiak száma, akiket járványügyi zárlat alá helyezett a hatóság - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A városvezető hozzátette, egyeztetett az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójával, Szalainé Tihanyi Andreától azt az információt kapta, hogy az ajkai kórházban ápolt két idős lakó állapota kielégítő, már antibiotikumot sem kapnak. Hétfőn újabb szűrővizsgálaton vesznek részt és valószínűleg a jövő héten haza is engedik őket.

Az ESZI Teveli Úti Otthonházában dolgozó, jelenleg karanténban lévő, három munkatárs szűrése csütörtökön és ma, pénteken megtörtént, eredményeik negatívak és az első szűrés eredménye is negatív volt, így ők jövő hét kedden újra munkába állhatnak. Szalainé Tihanyi Andrea arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy külső érintettség miatt három más telephelyen dolgozó kollégájuk - akik a kontakt szűrések miatt vannak karanténban - koronavírus-tesztje szintén negatív lett, a jövő héten már ők is visszatérhetnek munkahelyükre. Az Egyesített Szociális Intézményben egyébként augusztus 10-től két fő, jelenleg pedig öt fő dolgozik kihelyezéssel két önkormányzati intézményből: hárman a Nátus Konyha munkatársai, ketten pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központból érkeztek. Négyen az idősek otthonában vesznek részt a fertőtlenítésben, egyikük pedig a családsegítő szolgálat megnövekedett munkáját segíti, mivel az idősek körében újra igény merült fel a bevásárlás, gyógyszerkiváltás segítésére. A kihelyezett munkatársak augusztus 31-ig maradnak az ESZI-ben - írja a Pápa-ma.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 03. 08:39, csütörtök | Helyi

Sorozatban igényelt gyorskölcsönöket, egyiket sem fizette

A Pápai Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol egy 37 éves helybeli férfit, aki a sorozatban igényelt gyorskölcsöneinek, áruvásárlási hiteleinek egyikét sem fizette.

2020. December 02. 07:47, szerda | Helyi

Eltévedt a férfi az erdőben, a pápai rendőrök megtalálták

A pápai körzeti megbízott és katona járőrtársa segített a bajba jutottnak Vaszar mellett.

2020. December 01. 12:50, kedd | Helyi

Nem adta vissza az ácsmunkákért felvett előleget és a munkát sem végezte el

Sikkasztás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt az ácsmunkák elvégzésére vállalkozó 45 éves férfit, aki a megbízója által anyagvásárlásra adott pénzből vett alkatrészeket az egyéb munkái során használta fel.

2020. December 01. 12:48, kedd | Helyi

Eltették a talált pénztárcát, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás miatt folytat nyomozást egy 47 éves nő és egy 57 éves férfi ellen.