Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 17. 11:41, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

200 milliós önrésztámogatást kap Pápa

200 milliós önrésztámogatást kap Pápa

Plusz bevételekhez jut a pápai költségvetés, így olyan kisebb fejlesztések elvégzésére nyílik lehetőség, melyek az itt élő emberek komfortérzetét növelhetik.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott egy bizonyságlevelet nyújtott át dr. Áldozó Tamás polgármesternek, emléket állítva annak, hogy a Magyar Állam átvállalta a Pápai Önkormányzat teljes adósságát. - 4,7 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg Pápa városa, ezzel pedig megnövekedtek a lehetőségei. Évi 300 millió forint törlesztőrészlettől szabadul a költségvetés, és az új szabályozás értelmében hitelt az önkormányzatoknak csak kormányzati engedéllyel lehet felvenni. Cserében egy gazdasági tervet kell kidolgozni minden városnak - így Pápának is - hogy a helyi gazdaság megerősödésével az önkormányzati bevételek is növekedjenek - fogalmazott el a kormánymegbízott.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, az Esterházy-kastély felújításával kapcsolatban benyújtott önrész-pályázatot pozitívan bírálta el a kormányzat, így a 2014-es önrész kifizetéséhez mintegy 200 millió forint önerő támogatás vehető igénybe. Mivel a tavalyi pályázaton 60 millió forintot már kapott a város, így összesen a támogatás mértéke eléri a 260 millió forintot, de nem zárható ki további támogatások lehetősége sem.

A polgármester a város gazdálkodásával kapcsolatban elmondta, március közepe fontos dátum ebből a szempontból, mivel ekkor érkeznek be az első féléves iparűzési adó befizetések. - A közeljövőben ki fog derülni, hogy folytatódik-e az a tendencia, amely az elmúlt években tetten érhető volt, nevezetesen az, hogy folyamatosan bővülnek a helyi gazdaságból származó bevételek, tehát a helyi gazdaság számokkal alátámasztottan jobban teljesít, mint az előző években - mondta el Áldozó Tamás. Hozzátette, az idei költségvetésben szerepel 400 millió forint a helyi gazdaság élénkítésére.

A sajtótájékoztatón kiderült, az adósságkonszolidációnak és az önerő támogatásnak köszönhetően nagyobb mozgástere van az idei költségvetésnek, ezért olyan kisebb fejlesztések elvégzésére nyílik lehetőség, melyek az itt élő emberek komfortérzetét növelhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.