Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2014. Március 17. 11:41, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

200 milliós önrésztámogatást kap Pápa

200 milliós önrésztámogatást kap Pápa

Plusz bevételekhez jut a pápai költségvetés, így olyan kisebb fejlesztések elvégzésére nyílik lehetőség, melyek az itt élő emberek komfortérzetét növelhetik.

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott egy bizonyságlevelet nyújtott át dr. Áldozó Tamás polgármesternek, emléket állítva annak, hogy a Magyar Állam átvállalta a Pápai Önkormányzat teljes adósságát. - 4,7 milliárd forintnyi adósságtól szabadult meg Pápa városa, ezzel pedig megnövekedtek a lehetőségei. Évi 300 millió forint törlesztőrészlettől szabadul a költségvetés, és az új szabályozás értelmében hitelt az önkormányzatoknak csak kormányzati engedéllyel lehet felvenni. Cserében egy gazdasági tervet kell kidolgozni minden városnak - így Pápának is - hogy a helyi gazdaság megerősödésével az önkormányzati bevételek is növekedjenek - fogalmazott el a kormánymegbízott.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, az Esterházy-kastély felújításával kapcsolatban benyújtott önrész-pályázatot pozitívan bírálta el a kormányzat, így a 2014-es önrész kifizetéséhez mintegy 200 millió forint önerő támogatás vehető igénybe. Mivel a tavalyi pályázaton 60 millió forintot már kapott a város, így összesen a támogatás mértéke eléri a 260 millió forintot, de nem zárható ki további támogatások lehetősége sem.

A polgármester a város gazdálkodásával kapcsolatban elmondta, március közepe fontos dátum ebből a szempontból, mivel ekkor érkeznek be az első féléves iparűzési adó befizetések. - A közeljövőben ki fog derülni, hogy folytatódik-e az a tendencia, amely az elmúlt években tetten érhető volt, nevezetesen az, hogy folyamatosan bővülnek a helyi gazdaságból származó bevételek, tehát a helyi gazdaság számokkal alátámasztottan jobban teljesít, mint az előző években - mondta el Áldozó Tamás. Hozzátette, az idei költségvetésben szerepel 400 millió forint a helyi gazdaság élénkítésére.

A sajtótájékoztatón kiderült, az adósságkonszolidációnak és az önerő támogatásnak köszönhetően nagyobb mozgástere van az idei költségvetésnek, ezért olyan kisebb fejlesztések elvégzésére nyílik lehetőség, melyek az itt élő emberek komfortérzetét növelhetik.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 16. 08:04, kedd | Külföld

Új illetéket vezetnek be a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére Németországban

Új illetéket építenek be Németországban a földgáz árába az orosz szállítások visszafogása miatt rendkívüli költségekkel küzdő szolgáltatók támogatására, a szabály októberben lép életbe,

2022. Augusztus 16. 07:59, kedd | Belföld

A biztonságos weboldalak legfőbb ismérvei

2022. Augusztus 16. 07:00, kedd | Belföld

Molotov-koktélokat dobott két fiatal egy véméndi házra

Emberölési kísérlet miatt letartóztattak két fiatal férfit hétfőn, mert a gyanú szerint Molotov-koktélokat dobtak egy véméndi házba az ott alvó emberek közé szombaton éjjel - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

2022. Augusztus 16. 06:00, kedd | Külföld

Több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt Hollandiában

Mind az ötezer tojótyúkot leölték abban a holland tojástermelő gazdaságban, ahol a reggeli órákban azonosítottak madárinfluenza-fertőzést, a közelben található hét másik gazdaság baromfiállományát is megsemmisítették