Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 16. 15:38, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Pénzhamisítót fogtak a pápai rendőrök!

Pénzhamisítót fogtak a pápai rendőrök!

A közlekedési szabályszegéseiért kiszabott bírságok okozta pénzveszteséget akarta pótolni hamis húszezressel az a 21 éves pápai férfi, aki ellen pénzhamisítás bűntette miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon.

G. Dávid még 2013. február 10-én, egy pápai benzinkút shopjában vásárolt cigarettát, az átadott húszezrest azonban az alkalmazott – a vízjel hiánya miatt – gyanúsnak találta. Észrevételét a vevővel is közölte, aki egy pillanatig sem szabadkozott, szó nélkül átadott egy másik bankjegyet.

Az eladó rendezte a vásárlást, gyanúját azonban a férfi távozása után azonnal jelezte a rendőröknek. A Pápai Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül a férfi nyomára bukkantak. G. Dávid kezdetben azt állította, hogy az előző napi fizetésével kerülhetett hozzá a hamis pénz, a napokban azonban védekezését megváltoztatta és részletes beismerő vallomást tett.

Cselekményét vezetési stílusával, a közlekedési szabályok gyakori megszegésével magyarázta, amelyekért kiszabott bírságokat édesanyja fizette ki helyette. A közelmúltban újabb büntetést kapott, ekkor támadt az ötlete, hogy a munkahelyén levő fénymásoló segítségével pénzt hamisít magának. Ezt a hamisítványt adta át a benzinkúton abban a reményben, hogy a visszakapott összegből – mely valódi pénz lesz – rendezheti a büntetést.
A lefoglalt bankjegyet jelenleg igazságügyi szakértő vizsgálja.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.