Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 13. 14:17, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Pénteken kezdődik a Játékfesztivál

Javában zajlanak az előkészületek a hétvégi Pápai Játékfesztivál kapcsán.

Szabadkai Verita, a programokat szervező JMSZK igazgatója hírportálunknak az idei év újdonságit ismertette. Elmondta, első alkalommal került a minősített fesztivál kínálatába a Játékos Művészet című program, melyben a játékosság, a játékos alkotás felől közelítik meg a különböző művészeti ágakat, azokon belül a karikatúrával és a festményparódiával találkozhatnak az érdeklődők. A kiállítás megnyitójára pénteken 16 órakor kerül sor a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Természetesen lesznek nagykoncertek is a Fő téren, pénteken 9 órától az Ocho Macho lép színpadra, szombaton a Wellhello, a vasárnapi hagyományos tűzijáték előtt pedig a Vegas Showband gondoskodik a jó hangulatról.

A programok között a cirkuszművészetből is kaphatunk ízelítőt, vasárnap 18 órakor a Fő téren a Baross Imre Artistaképző növendékei mutatkoznak be. Folytatódik a térszínező akció is, középiskolás diákok közreműködésével újabb zászlófűzér dísziti majd a főteret, illetve az Acsády iskola asztalos tanulói által készített, pápai középiskolások keze munkája nyomán kipingált padok is bemutatásra kerülnek, a kedvenc alkotásokra szavazni is lehet majd a fesztivál ideje alatt.

A Várkerti Játékvárosban szinte megszámlálhatatlan mennyiségű egyedi és társasjátékkal, kézművesvásárral, megszokott és új játékelemekkel, gazdag gasztronómiai kínálattal és színpadi műsorokkal várják a családokat.

Szombaton és vasárnap a Városi Sportcsarnokban már délelőtt 10-től óriási szimulátor show-nak lehetünk részesei. Digitális játékok, különleges szerkezetek, robotok és űrhajók kalauzolják majd el a látogatókat a virtuális valóság világába.

Ezúttal is lesz Miniolimpia, hat helyszínen, hét sportágban több mint 400 sportoló méri össze tudását, de az Erzsébet ligetben is kimaxolják a bulit, fiatal zenészek csapnak a húrok közé, az este sztárvendége a Zaporozsec lesz.

Áldozó Tamás polgármester úgy fogalmazott a rendezvény kapcsán, hogy a kollégái jó érzékkel választották ki a minőséget a programsorozat összeállításakor. Mint mondta, sok ezer vendéget várnak Pápáról és környékéről, de távolabbról is. Ezt az is igazolja, hogy a pápai szálláshelyek gyakorlatilag elfogytak a hétvégére. Hozzátette, a Nemzetek Együttes Játékaként indult fesztivál ma is betölti ezt a küldetését, hiszen várnak vendégeket Hollandiából, Németországból, Felvidékről, Erdélyből, Moldvából, Kárpátaljáról, de ismét lesznek kínai résztvevői is a Játékfesztiválnak.

A városvezető kiemelte, a fesztivál programjaihoz nem sikerült pályázati támogatást nyerni, ezért külön köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy még gazdagabb programot szervezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.