Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. November 06. 12:26, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pénteken és szombaton liba napok és újbor ünnep a kastélyudvaron

Pénteken és szombaton liba napok és újbor ünnep a kastélyudvaron

November 10-11-én, pénteken és szombaton kerül megrendezésre az Esterházy-kastély udvarán, az idei Szent Márton napi újbor-ünnep Pápán.

Bognárné Novák Ilonától megtudtuk, a két nap során közel tíz művészeti csoport lép fel a sátorban felállításra kerülő színpadon. Pénteken szentelik fel az új bort, valamint sor kerül a pálinka-lovag avatási ceremóniára is. Pénteken este a Főnix, szombaton pedig a Trend zenekar szórakoztatja majd a közönséget. A művelődési központ programszervezője kiemelte, a szombaton 19 órától színpadra álló Pankastic zenekar fellépését, mely rendkívül igényes és különleges zenei világgal lett méltán népszerű a hazai fesztiválokon. A szervezők gondoltak a legkisebbekre is, idén is lesz Liba Tour, mely három helyszínen, a Kópévárban, a Kékfestő Múzeumban és az Esterházy-kastélyban kézműves foglalkozásokkal várja a családokat, akik a menetlevél két helyszínen való lepecsételtetésével nyereményjátékon is részt vehetnek.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a libanapok gasztronómiai kínálatát ismertette meg a sajtó képviselőivel. Hat boros faház és egy pálinkaház várja majd a kilátogatókat, de a gyermekek kedvence, a kürtős kalács sem fog hiányozni a rendezvényről. Természetesen Márton napján libából készült ételekből is széles választék áll majd rendelkezésre. A balatoni, a tokaji, a villányi és természetesen a somlói borvidék is képviselteti magát a rendezvényen.

Az Esterházy-kastélyt is üzemeltető cég vezetőjétől megtudtuk, a Liba-Tour keretében számos érdekességgel készülnek. Nagyon szép díszeket készíthetnek el a családok, közkívánatra pedig ezúttal is perec fog sülni a sütőkben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.